Hronološka arhiva vesti

Filmsko "Bdenje duše"

Filmska revija kratkometražnog i dokumentarnog filma "Bdenje duše", zamišljena da u najboljem svetlu predstavi istoriju, kulturu i duhovnost Srbije, počela je u sredu 7. aprila projekcijom filmova u Domu kulture: “Čuvari tišine”, “ Ljubav”, “Stopa Kraljevića Marka” i Moj drug Srbija”.

Opširnije...

 

10. Bijenale minijature u Gornjem Milanovcu

Jubilarni 10. međunarodni bijenale umetnosti minijature u Kulturnom centru Gornji Milanovac pred mnogobrojnom publikom iz zemlje i inostranstva svečano je otvorio ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Opširnije...

 

Grand prix 10. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature pripao Saši Marjanoviću

Jubilarni, 10. međunarodni bijenale umetnosti minijature svečano će biti otvoren u subotu, 24. aprila, u 13 časova, u Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu, saopšteno je juče u Ministarstvu kulture. Na bijenalu će biti prikazana dela umetnika iz 38 zemalja, dok su nagrade i pohvale dobili autori iz Nemačke, Švajcarske, Švedske, Hrvatske, Norveške i Srbije. Za izložbenu selekciju odabrano je 619 autora i 946 radova, a na konkurs se prijavio 801 umetnik.

Opširnije...

 

Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije u subotu 17. aprila organizovao je okružno takmičenje recitatora “Pesniče naroda mog”.

Opširnije...

 

“Fank-I-Lastiš Crnog Zuba”

Kulturni centar Gornji Milanovac 16. aprila je u sali Doma kulture premijerno prikazao muzički film Dušana Kojića Koje "Fank-I-Lastiš Crnog Zuba".

Opširnije...

 

Monodrama „Kad umreh onomad“

Predstava "Kad umreh onomad" rađena po tekstu Ljiljane Bralović i u režiji Mihaila Kostadinova  u četvrtak 15. aprila ponovo je izvedena na sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Ponovo zlato za “Domingo”

Posle uspešnih nastupa i zlatnih medalja u Banja Luci, Nikšiču i Vršcu, plesna škola „Domingo“ nedavno je osvojila najviša priznanja i u Bjeljini na Međunarodnom takmičenju u modernom plesu. Na takmičenju, održanom 27.marta u Bjeljini, pod okriljem Evropske plesne federacije (EDF), plesna škola „Domingo“, koja radi pri Kulturnom centru, osvojila je tri prva mesta.

Opširnije...

 

Milan Kalinić i Mina Lazarević u komediji „Menjamo žene“

Predstava "Menjamo žene" rađena po tekstu i u režiji Radeta Vukotića, a po brodvejskom hitu Majkla Stjuarta "I love my wife" , u četvrtak 25. marta premijerno je izvedena i na sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Osmomartovski koncert folkloraca

Folklorni ansambl „Tipoplastika” i kulturno umetničko društvo “Abrašević iz Čačka, dva renomirana folklorna udruženja, koja iza sebe imaju brojne nagrade i priznanja sa nastupa u zemlji i inostranstvu, u ponedeljk 8. marta, u saradnji sa Kulturnim centrom, ženama Gornjeg Milanovca darivali su koncert.

Opširnije...

 

Otvoren Minijaturni bijenale

Minijaturni bijenale (Treći dečji bijenale), najavno-prateća manifestacija Međunarodnog bijenala umetnosti minijature u četvrtak 4. marta svečano je otvoren u Likovnoj galeriji Kulturnog centra.

Opširnije...

 

“S obe strane zida” filmovi povodom 20-godišnjice od pada Berlinskog zida

Ciklus filmova “S obe strane zida” upriličen povodom obeležavanja dvadesete godišnjice od pada Berlinskog zida u sredu 24. marta upotpunilo je ostvarenje Hanesa Šterna “Berlin je u Nemačkoj”.

Opširnije...

 

Pripreme za „Srpski festival svetske muzike – Takovo 2010“

Organizacioni odbor Drugog srpskog festivala svetske muzike, u ponedeljak 1. marta u prostorijama Kulturnog centra je održao novi radni sastanak. Tema razgovora bili su: program manifestacije, marketinška kampanja, kao i konkretni zadaci koje institucije kulture u Gornjem Milanovcu, treba da realizuju za predstojeći festival.

Opširnije...

 

Revija filmova sa “Balkanime”

Kulturni centar Gornji Milanovac 25. i 26. februara u sali Doma kulture organizоvао је reviju animiranog filma. Reč je o filmskim ostvarenjima najboljih srpskih i evropskih animatora, koji su svoje filmove premijerno prikazali prošle godine u Beogradu na Šestom festivalu Evropskog animiranog filma “Balkanima 2009”.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner