Hronološka arhiva vesti

Veče pod grmom

Kulturni centar Gornji Milanovac i ove godine je, 9. avgusta, na Svetog Pantelejmona, po sedmi put za redom organizovao smotru narodnog stvaralaštva - "Veče pod grmom". Manifestacija je, tradicionalno, organizovana na platou ispred Takovskog grma, mestu gde je 1815. godine knez Miloš Obrenović podigao Drugi srpski ustanak.

Opširnije...

 

Otvoren drugi Srpski festival svetske muzike u Takovu

Nastupom umetnice Biljane Krstić i orkestra "Bistrik" u Takovu je otvoren drugi Srpski festival svetske muzike, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Norveške i u organizaciji opštine Gornji Milanovac. Na trodnevnoj muzičkoj manifestaciji otvorenoj kasno sinoć, koja se održava na otvorenom prostoru, učestvuju vokalni i instrumentalni sastavi iz Norveške, Francuske, Hrvatske i Srbije. Reč je o muzici koja je nastala mešavinom tradicionalne folklorne i takozvane zapadnjačke, koja je na svetskoj sceni doživela veliki prodor pre 20 godina, a u Srbiji tek stiče popularnost.

Opširnije...

 

Etno zvuci u ruhu novih trendova

Danas počinje Srpski festival svetske muzike koji se održava u Takovu, a traje do 8. avgusta. Ova internacionalna muzičko-kulturna i turistička manifestacija održana je prvi put u maju prošle godine, a ovoga puta terminom održavanja se vezuje za praznik Sveti Pantelej, kada se po srpskim običajima organizuju velika narodna okupljanja. Festival je nastao kao deo projekta "Tuti Serbia" čiji je pokrovitelj ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Norveške, a partner opština Gornji Milanovac.

Opširnije...

 

Muzika za sve

Kulturni centar Gornji Milanovac u saradnji sa milanovačkim orkestrima, od 19. do 23 jula, na trgu kneza Mihaila, upriličio je niz interesantnih koncerata, pod zajedničkim nazivom „Muzika za sve“. Celovečernje nastupe imali su orkestri: „Stop bend“ (19. jul), „Braće Dmitrović“ (20. jul) „Klasje“ (21. jul), „Stari grad“ (22. jul) i „Džipsi Aleksići“ (23. jul).Na njihovom repertoaru bilo je zabavnih, i popularnih, pop – rok i džez kompozicija.

Nastupe milanovačkih orkestara videlo je više od 2.500 posetilaca.

 

Slike,crteži i bakrotisci Vladete Nedeljkovića

Vladeta Nedeljković, umetnik iz Gornjeg Milanovca, 15 godina samoukog umetničkog rada, je krunisao prvom samostalnom izložbom slika, crteža i bakrotiska. Postavka od tridesetak radova različitog formata predstavljena je u četvrtak 15. jula u Galeriji Doma kulture.

Opširnije...

 

Mini u čast

Izložbom 16. saziva Likovne kolonije „Mina Vukomanović – Karadžić“, koja je u ponedeljak 12. jula predstavljena u Likovnoj galeriji Kulturnog centra, zvanično je počela sa radom ovogodišnja likovna manifestacija na Savincu.

Opširnije...

 

Sedamnaesti rođendan Likovne kolonije "Mina Vukomanović Karadžić"

Kulturni centar Gornji Milanovac privodi kraju pripreme oko realizacije 17. Likovne kolonije „Mina Vukomanović Karadžić“. Kolonija će tradicionalno biti organizovana na Savincu od 12. do 20 jula, a učešće na manifestaciji potvrdilo je šest priznatih umetnika iz Srbije i Makedonije.

Opširnije...

 

Film “Svet okeana 3D”

Naučno-popularni dokumentarac "Svet okeana 3D", plod istraživačkog rada 25 međunarodnih ekspedicija i sedmogodišnje produkcije, zahvaljujući Kulturnom centru, od 24. do 28. juna predstavljen je i milanovačkoj filmskoj publici.

Opširnije...

 

Zajednički koncert baletana i densera

Polaznici škole baleta Kulturnog centra i plesnog kluba „Domingo“ u utorak 22 juna, u sali Doma kulture održali su zajednički koncert - redovnu godišnju prezentaciju svoga rada. Bila je to jedinstvena prilika da obe škole „plesa“, koje rade pri Kulturnom centru, javnosti predstave svoje višegodišnje umeće.

Opširnije...

 

Predstava: “Muma paduri – šumska majka”

Trupa "Balkan novi pokret" iz Beograda, 31. maja u sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu je izvela predstavu "Muma paduri - Šumska majka" rediteljke i glumice Vesne Stanković. To je šesta predstava u produkciji ove trupe koja već godinama uspešno radi i učestvuje na mnogim međunarodnim festivalima, osvajajući priznanja i nagrade od Edinburga do Moldavije.

Opširnije...

 

Slobodna zona 05

Najbolja ostvarenja petog filmskog festivala – “Slobodna zona”, posle premijernog prikazivanja, u Beogradu, krajem maja, zahvaljujući GM Optimistu i Kulturnom centru prikazana su i u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Nagrade i priznanja IV festivala pozorišnog stvaralaštva učenika

Četvrti Festival pozorišnog stvaralaštva učenika milanovačkih škola okupio je na sceni više od 200 mladih glumaca iz Gornjeg Milanovca, Pranjana, Bogdanice, Takova, Rudnika i Brđana, iz osnovnih škola „Ivo Andrić“, „Takovski ustanak“ „Arsenije Loma“ „Kralj Aleksandar Prvi“, „Desanka Maksimović“, Gimnazije „Takovski ustanak“ i Dečje ustanove „Sunce“.

Opširnije...

 

"Školska scena"

Milanovačko amatersko pozorište i Kulturni centar Gornji Milanovac, od 10. – 19. maja 2010. godine organizuju Festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner