Hronološka arhiva vesti

Mini u čast

Izložbom 16. saziva Likovne kolonije „Mina Vukomanović – Karadžić“, koja je u ponedeljak 12. jula predstavljena u Likovnoj galeriji Kulturnog centra, zvanično je počela sa radom ovogodišnja likovna manifestacija na Savincu.

Opširnije...

 

Sedamnaesti rođendan Likovne kolonije "Mina Vukomanović Karadžić"

Kulturni centar Gornji Milanovac privodi kraju pripreme oko realizacije 17. Likovne kolonije „Mina Vukomanović Karadžić“. Kolonija će tradicionalno biti organizovana na Savincu od 12. do 20 jula, a učešće na manifestaciji potvrdilo je šest priznatih umetnika iz Srbije i Makedonije.

Opširnije...

 

Film “Svet okeana 3D”

Naučno-popularni dokumentarac "Svet okeana 3D", plod istraživačkog rada 25 međunarodnih ekspedicija i sedmogodišnje produkcije, zahvaljujući Kulturnom centru, od 24. do 28. juna predstavljen je i milanovačkoj filmskoj publici.

Opširnije...

 

Zajednički koncert baletana i densera

Polaznici škole baleta Kulturnog centra i plesnog kluba „Domingo“ u utorak 22 juna, u sali Doma kulture održali su zajednički koncert - redovnu godišnju prezentaciju svoga rada. Bila je to jedinstvena prilika da obe škole „plesa“, koje rade pri Kulturnom centru, javnosti predstave svoje višegodišnje umeće.

Opširnije...

 

Predstava: “Muma paduri – šumska majka”

Trupa "Balkan novi pokret" iz Beograda, 31. maja u sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu je izvela predstavu "Muma paduri - Šumska majka" rediteljke i glumice Vesne Stanković. To je šesta predstava u produkciji ove trupe koja već godinama uspešno radi i učestvuje na mnogim međunarodnim festivalima, osvajajući priznanja i nagrade od Edinburga do Moldavije.

Opširnije...

 

Slobodna zona 05

Najbolja ostvarenja petog filmskog festivala – “Slobodna zona”, posle premijernog prikazivanja, u Beogradu, krajem maja, zahvaljujući GM Optimistu i Kulturnom centru prikazana su i u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Nagrade i priznanja IV festivala pozorišnog stvaralaštva učenika

Četvrti Festival pozorišnog stvaralaštva učenika milanovačkih škola okupio je na sceni više od 200 mladih glumaca iz Gornjeg Milanovca, Pranjana, Bogdanice, Takova, Rudnika i Brđana, iz osnovnih škola „Ivo Andrić“, „Takovski ustanak“ „Arsenije Loma“ „Kralj Aleksandar Prvi“, „Desanka Maksimović“, Gimnazije „Takovski ustanak“ i Dečje ustanove „Sunce“.

Opširnije...

 

"Školska scena"

Milanovačko amatersko pozorište i Kulturni centar Gornji Milanovac, od 10. – 19. maja 2010. godine organizuju Festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.

Opširnije...

 

Filmsko "Bdenje duše"

Filmska revija kratkometražnog i dokumentarnog filma "Bdenje duše", zamišljena da u najboljem svetlu predstavi istoriju, kulturu i duhovnost Srbije, počela je u sredu 7. aprila projekcijom filmova u Domu kulture: “Čuvari tišine”, “ Ljubav”, “Stopa Kraljevića Marka” i Moj drug Srbija”.

Opširnije...

 

10. Bijenale minijature u Gornjem Milanovcu

Jubilarni 10. međunarodni bijenale umetnosti minijature u Kulturnom centru Gornji Milanovac pred mnogobrojnom publikom iz zemlje i inostranstva svečano je otvorio ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Opširnije...

 

Grand prix 10. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature pripao Saši Marjanoviću

Jubilarni, 10. međunarodni bijenale umetnosti minijature svečano će biti otvoren u subotu, 24. aprila, u 13 časova, u Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu, saopšteno je juče u Ministarstvu kulture. Na bijenalu će biti prikazana dela umetnika iz 38 zemalja, dok su nagrade i pohvale dobili autori iz Nemačke, Švajcarske, Švedske, Hrvatske, Norveške i Srbije. Za izložbenu selekciju odabrano je 619 autora i 946 radova, a na konkurs se prijavio 801 umetnik.

Opširnije...

 

Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije u subotu 17. aprila organizovao je okružno takmičenje recitatora “Pesniče naroda mog”.

Opširnije...

 

“Fank-I-Lastiš Crnog Zuba”

Kulturni centar Gornji Milanovac 16. aprila je u sali Doma kulture premijerno prikazao muzički film Dušana Kojića Koje "Fank-I-Lastiš Crnog Zuba".

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner