Hronološka arhiva vesti

Raspisan konkurs za "Školsku scenu 2011"

Milanovačko amatersko pozorište i Kulturni centar raspisali su konkurs za „Školsku scenu“ - 5. festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.

Opširnije...

 

Izložba za jubilej

Moderna galerija Kulturnog centra, juče je bila mala da primi sve zainteresovane ljubitelje umetnosti koji su došli na otvaranje izložbe slika i ilustracija Branka Trifunovića. Izložba je upriličena povodom 50 godina likovnog stvaralaštva priznatog umetnika iz Čačka.

Opširnije...

 

Joga radionica

Kulturni centar Gornji Milanovac započeo je upis polaznika u radionicu joge.

Opširnije...

 

Komedija "Perverzije u Čikagu"

Predstava “ Perverzije u Čikagu”, reditelja Dragana Marjanovića, sinoć je (23. novembar) izvedena i na sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Pola veka umetničkog stvaralaštva Branka Trifunovića

Branko Branislav Trifunović, umetnik iz Čačka i jedan od osnivača Društva likovnih umetnika "Risim", 50 godina umetničkog rada, obeželiće samostalnom izložbom slika koja će biti predstavljena u četvrtak 25. novembra u 18 sati u Modernoj galeriji Kulturnog centra.

Opširnije...

 

Poezija Dušana R. Ilića sa pratećom izložbom

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra u subotu 6. novembra predstavljena je knjiga poezije Dušana R. Ilića "Nemiri, spokoj". Knjigu je u prisustvu brojnih gosti i poštovalaca književnog i likovnog stvaralaštva Dušana Ilića predstavio Miodrag Glire Daničić, novinar i publicista.

Opširnije...

 

"Šole" - knjiga o Milutinu Šoškiću

U velikoj sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu u petak 5. novembra održana je promocija knjige "Šole", autora Vanje Bulića, koja je posvećena  proslavljenom golmanu Partizana i reprezentacije Jugoslavije Milutinu Šoškiću.

Opširnije...

 

“Nangijala – grad po meri dece” raste na Sajmu knjiga

Polaznici likovnog ateljea “In Gogh” Kulturnog centra Gornji Milanovac, 29. oktobra na Sajmu knjiga u Beogradu, uzeli su učešće u radionici švedskog umetnika Matsa Lindberga na izgradnji “Grada po meri dece”, od materijala za reciklažu. Projekat se realizuje pod patronatom Švedske – počasnog gosta 55. Sajma knjiga u Beogradu.

Opširnije...

 

Završen Kids fest

Projekcijom animiranog filma „Magična vrteška“, koji potpisuju britanski majstori animacije i norveškog igranog filma “Tvigson”, sinoć je u Gornjem Milanovcu završena revija filmova sa 6. Kids festa.

Opširnije...

 

Karlovačko bdenje duše

Projekcijom filmova iz “Kinoteke Bdenja duše” u Gornjem Milanovcu večeras će (22. oktobar), započeti četvrta filmska manifestacija "Bdenje duše". Festival se od 22. do 24. oktobra priređuje u Sremskim Karlovcima , a simltane projekcije organizuju se u Gornjem Milanovcu i Baču.

Opširnije...

 

Nangijala – grad po meri dece

Polaznici likovnog ateljea “In Gogh” Kulturnog centra Gornji Milanovac, 29. oktobra na Sajmu knjiga u Beogradu, uzeće učešće u radionici švedskog umetnika Matsa Lindberga na izgradnji “Grada po meri dece”. Projekat se realizuje pod patronatom Švedske – počasnog gosta ovogodišnjeg Sajma knjiga.

Opširnije...

 

Kids fest - Magično putovanje u svet filma

Dečiji filmski festival - Kids fest, koji se već šestu godinu sa uspehom održava u Beogradu i gradovima širom Srbije, ove godine će zahvaljujući Kulturnom centru i MegaCom Filmu iz Beograda, od 25. do 28. oktobra biti predstavljen i deci Gornjeg Milanovca.

Opširnije...

 

Komedija "Lovci na miraz"

Predstava “Lovci na miraz”, scenariste i reditelja Rada Vukotića, sinoć je (14. oktobar) predpremijerno izvedena na sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner