Hronološka arhiva vesti

Suočavanje sa klimom

U Modernoj galeriji Kulturnog centra 13. aprila predstavljena je izložba "Suočavanje sa klimom". Izložbu od dvadesetak ilustracija na temu klimatskih promena koje potpisuju karikaturista iz Švedske i sa Balkana otvorili su NJ. E. gospodin Krister Asp, ambasador Švedske u Beogradu i Milisav Mirković, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Opširnije...

 

Proglašeni najbolji recitatori opštine Gornji Milanovac

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije u utorak 5. aprila organizovao je opštinsko takmičenje recitatora “Pesniče naroda mog”.

Opširnije...

 

Program “Upoznajte Makedoniju”

Udruženje Makedonaca Moravičkog okruga „Dame Gruev“, u saradnji sa Nacionalnim savetom makedonske nacionalne zajednice u Srbiji i zbratimljenom opštinom Kavadarci, povodom dve godine postojanja Udruženja, 15. i 16. aprila organizuje program pod nazivom „Upoznajte Makedoniju“.

Opširnije...

 

Premijera predstave "Robin Hud"

"Robin Hud", adaptirana bajka Branka Milićevića Kockice, u izvođenju polaznika Dramske radionice “Sto lica” Kulturnog centra i režiji Slađane Popov, koja je istovremeno i autor muzike za ovu predstavu, 14. aprila premijerno je izvedena na sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Svetlost iz hiljadu magli

Kulturni centar Gornji Milanovac i biblioteka "Braća Nastasijević" u utorak 5. aprila u Modernoj galeriji organizovali su promociju filma "Svetlost iz hiljadu magli". Reč je o dokumentarnom filmu Miloša Milišića koji govori o Hilandaru pre i posle požara iz 2004. godine.

Opširnije...

 

Humanitarna predstava: “Jedan sluga, a dva gospodara”

Dečja scena gradskog pozorišta iz Smederevske Palanke, na poziv Kulturnog centra i Kola srpskih sestara u sredu 6. aprila na sceni Doma kulture u humanitarne svrhe je izvela predsatvu "Jedan sluga, a dva gospodara", po motivima čuvenog italijanskog komediografa Karla Goldonija, a u adaptaciji reditelja MIlorada Mihailovića.

Opširnije...

 

Sedma "Makljanijada"

Redovna godišnja manifestacija posvećena čuvenom milanovačkom šaljivdžiji i lažovu Branku Petroviću Makljanu održaće se sedmi put u petak, 1. aprila od 19 sati u Gradskoj kafani.

Opširnije...

 

"Umetnost i papir "- izložba Slobodanke Marjanović

Slobodanka Marjanović, umetnica iz Gornjeg Milanovca u četvrtak 31. marta u Likovnoj galeriji Kulturnog centra predstaviće radove od papira. Deo postavke su i umetnička dela nastala u okviru međunarodnih simpozijuma „Umetnost i papir“ organizovanih 2009. i 2010. godine u Čačku.

Opširnije...

 

Deo postavke Minijaturnog bijenala od utorka u Čačku

Deo postavke 3. Mini bijenala (Dečji bijenale), predstavljen prošle godine u okviru prateće manifestacije 10. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature u utorak 22. marta biće izložen u galeriji Doma kulture u Čačku.

Opširnije...

 

"Montevideo" ponovo u Gornjem Milanovcu

Film „Montevideo, Bog te video”, reditelja Dragana Bjelogrlića, na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra ponovo će biti 21, 22. i 23. marta od 19 sati.

Opširnije...

 

Komedija "Moja tri anđela"

"Moja tri anđela", komedija Sema i Bele Spevak, u izvođenju glumaca Omladinske scene Kulturnog centra i u režiji Mihaila Kostadinova, u sredu 16. marta od 20 sati reprizno će biti izvedena na sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Hitman & Soulcage

Balkanska hardcor-punk legemda Hitman u petak 18. marta u 21:30 sati nastupiće u kafe-klubu „Modesti Blais“ u Gornjem Milanovcu. Lokalna podrška biće mu grupa „Soulcage“.

Koncert pomaže Kulturni centar Gornji Milanovac. Cena ulaznice je 150 dinara.

Opširnije...

 

„Veče sa Mona Lizom“

Muzika, slikarstvo, poezija – „Veče sa Mona Lizom“ naziv je programa koji će, povodom, Dana žena, u ponedeljak 7. marta biti predstavljen u Modernoj galeriji Kulturnog centra. U programu će nastupiti Milan Bojović i gosti: Velimir Đurović, Dara Radojević, Radoš Gačič, Branko Nikolić, Boris Lazović, Dr Božidar Obradović, Tomislav Karadžić i drugi.

Početak programa je u 18:30 sati.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner