Hronološka arhiva vesti

"Maske" Izabele Mitić

Izabela Mitić, umetnica sa Galiča kod Gornjeg Milanovca, svoj dugogodišnji stvaralački entuzijazam krunisala je trećom samostalnom izložbom pod nazivom "Maske". Postavka od 15 radova predstavljena je u petak 23. septembra u Likovnoj galeriji Kulturnog centra.

Opširnije...

 

Drugi dan "Kratke forme"

Drugi dan 1. Međunarodnog festivala kratkog filma „Kratka forma“ u Gornjem Milanovcu započeo predstavljanjem filmskog stvaralaštva dece i omladine. Predstavljena su 24 filmska ostarenja koja potpisuju deca autori iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske uzrasta od 8 do 18 godina.

Opširnije...

 

Otvoren Međunarodni festival kratkog filma "Kratka forma"

Projekcijom osam kratkih i mini filmova koje potpisuju: Zlatana Petrović, Miloš Korać, Rozalija Dimitrova, Veljko Popović, Ana Kitanova, Ranko Jurjević, Ivan Ivanovski i Neška Karadžinska, u velikoj sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu sinoć je otvoren 1. Međunarodni festival kratkog filma „Kratka forma". Na festivalu, koji traje tri dana, biće prikazana 93 ostvarenja koja potpisaju priznati filmski stvaraoci iz: Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Mađarske.

Opširnije...

 

Počinje 1. Festival kratkog filma "Kratka forma"

Posle dvogodišnjih priprema i promotivnog festivala realizovanog prošle godine, Kulturni centar od 20. do 24. septembra organizuje u Gornjem Milanovcu 1. Festival kratkog filma „Kratka forma“.

Projekcije filmova biće organizovane u Domu kulture i sali Gimnazije "Takovski ustanak".

Opširnije...

 

Promocija knjige "Šalji dalje"

Biblioteka "Braća Nastasijević" i Kulturni centar predstaviće u petak 16. septembra u Modernoj galeriji knjigu „Šalji dalje“, autora Miloša Likića, pisca iz Gornjeg Milanovca. 

Reč je o neobičnoj knjizi koju je, u ediciji "Pegaz" – riznici najlepših dela srpske književnosti objavila Književna omladina Srbije.

Početak promocije je u 19 sati.

Opširnije...

 

Počeo upis za dečje kreativne radionice Kulturnog centra

Kulturni centar Gornji Milanovac 1. septembra započeo je upis polaznika za dečje kreativne radionice i škole.

Opširnije...

 

Završen festival "Muzika bez granica"

Protekle nedelje u Gornjem Milanovcu je održan omladinski muzički festival "Muzika bez granica". Reč je o međunarodnom projektu kulturne i omladinske saradnje koji je ranijih godina sprovođen u organizaciji Društva prijateljstva Norveške i Srbije, ali samo sa učesnicima iz ove dve zemlje. Posle duže pauze, projekat je ponovo aktiviran i proširen na više zemalja iz bivše Jugoslavije, konkretno, na Bosnu i Hercegovinu.

Opširnije...

 

Hip-hop i rep, rock i hardcor večeri

Povodom početka nove školske godine, Kulturni centar u saradnji sa gornjomilanovačkim grupama u ponedeljak, utorak i sredu (29,30. i 31. avgust) na Trgu kneza Mihaila organizuje nastupe HIP-HOP i REP grupa, odnosno ROCK i HARDCOR bendova.

Koncerti su od 21 sat.

Opširnije...

 

Muzika bez granica

U petak, 19. avgusta, u 20.00 časova na Trgu kneza Mihaila u Gornjem Milanovcu održaće se rok koncert ''Muzika bez granica''. Kocert će održati grupe: "Tobias Med Band" (NOR), "Awacs" (NOR), "Fade Out" (NOR), "Astra" (BiH) i četiri grupe iz Gornjeg Milanovca: "The Assassins", "Depilacija mozga", "Under Voice" i "Heavy Note".

Ulaz na koncert je slobodan.

Opširnije...

 

Konkurs: "11. Međunarodni bijenale umetnosti minijature"

Kulturni centar Gornji Milanovac raspisao je konkurs za učešće na 11. Međunarodnom bijenalu umetnosti minijature. Otvaranje izlozbe je predviđeno za 23. april 2012. godine. Rok za dostavljanje radova je 31. oktobar 2011.

Opširnije...

 

Tečajevi, kursevi, obuka

Kulturni centar Gornji Milanovac od 15. avgusta vrši upis polaznika za tečajeve stranih jezika, kao i zainteresovanih za kurs vođenja poslovnih knjiga.

Opširnije...

 

Veče pod grmom 2011

Kulturni centar Gornji Milanovac i ove godine, 9. avgusta, na Svetog Pantelejmona, organizuje u Takovu smotru narodnog stvaralaštva - "Veče pod grmom". Manifestacija se, tradicionalno, organizuje na platou ispred Takovskog grma.

Opširnije...

 

Ilindanski dani - Kamenica

Mesna zajednica Družetići i osnovna škola "Ivo Andrić" iz Pranjana u saradnji sa Opštinom Gornji Milanovac, Turističkom organizacijom i Kulturnim centrom od 31. jula do 2. avgusta pokreću u Kamenici manifestaciju pod nazivom "Ilindanski dani".

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner