Hronološka arhiva vesti

Dani kneginje Ljubice 2011, Vracevsnica

DANI KNEGINJE LJUBICE

Opširnije...

 

Skulpture i crteži Ane Viđen

Ana Viđen, priznata i nagrađivana umetnica iz Beograda, višedecenijsko umetničko stvaralaštvo krunisala je novom samostalnom izložbom skulptura i crteža. Postavka od tridesetak radova različitog formata predstavljena je u četvrtak 19. maja u Likovnoj galeriji Kulturnog centra. Izložbu je, u prisustvu tridesetak poštovalaca dela Ane Viđen otvorio akademski vajar Nebojša Savović Nes.

Opširnije...

 

Mini bijenale u Beogradu

Deo postavke 3. Minijaturnog bijenala, predstavljen prošle godine u okviru prateće manifestacije 10. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature od petka 20. maja biće izložen u galeriji Dečjeg kulturnog centra u Beogradu.
Otvaranje izložbe je u 18:00 sati.

Opširnije...

 

Maturantska parada

Plesni klub "Domingo" u saradnji sa Kulturnim centrom, a pod pokroviteljstvom Opštine Gornji Milanovac, organizuje u petak 20. maja na Gradskom trgu Matursku paradu.

Opširnije...

 

Nagrade i priznanja 5. festivala pozorišnog stvaralaštva učenika

Peti Festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola okupio je na sceni više od 150 mladih glumaca iz Gornjeg Milanovca, Pranjana, i Takova. Glumci dolaze iz osnovnih škola: „Ivo Andrić“, „Takovski ustanak“,„Kralj Aleksandar Prvi“, „Momčilo Nastasijević“, „Desanka Maksimović“, Gimnazije „Takovski ustanak“ i Dečje ustanove „Sunce“.

Opširnije...

 

Više od forme

U okviru manifestacije "Noć muzeja", koja se u Kragujevcu održava na 23 lokacije, u petak 14. maja u galeriji "Mostovi Balkana" predstavljena je izložba skulptura "Više od forme" grupe vajara iz zemalja regiona - Crne Gore, Slovenije, BiH, Makedonije, Bugarske, Mađarske, Rumunije i Srbije.  

Opširnije...

 

Školska scena - 5. put

Milanovačko amatersko pozorište i Kulturni centar Gornji Milanovac, od 9. – 18. maja 2011. godine u Domu kulture organizuju 5. Festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.  

Opširnije...

 

Sanjarenje usamljenog šetača

Kulturni centar Gornji Milanovac u četvrtak 5. maja u Likovnoj galeriji predstaviće izložbu tapiserija Jasmine Petrović, umetnice iz Gornjeg Milanovca. Izložba nosi naziv "Sanjarenje usamljenog šetača".

Otvaranje izložbe je u 19 sati.

Opširnije...

 

Prolećni salon 2011.

U organizaciji Udruženja likovnih i primenjenih umetnika, Skupštine opštine i Kulturnog centra, a u čast Dana opštine i Dana Drugog srpskog ustanka, na Salonu učestvuje čak 41 autor sa gostima sa strane i specijalnim gostima, bivšim članovima ULPU.

Opširnije...

 

Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga

Kristina Kandić, učenica prve godine ETŠ „Knjaz Miloš“ iz Gornjeg Milanovca, Isidora Andrić učenica petog razreda OŠ “Vuk Karadžić” iz Čačka i Vladimir Kandić učenik četvrtog razreda OŠ “Milica Pavlović” iz Čačka predstavljaće Moravički okrug u Valjevu na završnoj smotri najboljih recitatora Srbije.

Opširnije...

 

Veče duhovne i svetovne pesme

Pevačko društvo  iz Užica „Zlatiborska vila“ u utorak 19. aprila u Domu kulture Gornji Milanovac održaće koncert duhovne i svetovne pesme.

Organizator programa je Kulturni centar, a početak koncerta je u 19 sati.

Opširnije...

 

Nemanja Bogunović - džentlmen sa gitarom

Nemanja Bogunović, priznati srpski gitarista, kompozitor i aranžer, u  četvrtak 14. aprila u Modernoj galeri Kulturnog centra održao je solistički koncert. Mladi i talentovani umetnik koji iza sebe ima više uspešnih nastupa u Srbiji, SAD-u, Kanadi, Meksiku, Španiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Italiji na gostovanju u Gornjem Milanovcu predstavio je dela poznatih svetskih kompozitora, kao i melodije koje je, poslednjih godina, sam komponovao i aranžirao.

Opširnije...

 

Minijature Momira Kneževića

U organizaciji Kulturnog centra i autora u Likovnoj galeriji, u četvrtak, 14. aprila, otvorena je samostalna izložba kragujevačkog akademskog slikara Momira Kneževića.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner