Hronološka arhiva vesti

Koktel za umetnike i dobitnike nagrada Bijenala

Na Beogradskom sajmu, u okviru izložbe Zbirke bijenala minijature, u subotu, 25. decembra, u organizaciji Kulturnog centra i Skupštine opštine Gornji Milanovac priređen je prigodan koktel. Svečanost je upriličena povodom 40 godina postojanja Kulturnog centra, 20 godina od osnivanja Bijenala, desete izložbe minijatura i prvog predstavljanja Zbirke Bijenala van Gornjeg Milanovca.

Opširnije...

 

Zbirka bijenala minijature na Beogradskom sajmu do 30. decembra

Kulturni centar je na izložbi u hali III zajedno sa postavkama nekoliko velikih beogradskih muzeja izložio oko 300 umetničkih dela iz zbirke koja broji preko 1.200 radova.  

Opširnije...

 

Monodrama "Ulica crvenig venjera"

Predstava "Ulica crvenig venjera" rađena po tekstu Ljiljane Bralović i u režiji Mihaila Kostadinova u utorak 21. decembra u 20 sati premijerno će biti izvedena na sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

"Porfirogeneza", uspešna premijera nove predstave Milanovačkog pozorišta

„Da bi zlo trijumfovalo, dovoljno je samo da dobri ljudi ne preduzimaju ništa.“

Edmund Burke  

Opširnije...

 

"Porfirogeneza" - oštrozuba komedija

Posle opsežnih priprema veći deo ansambla Milanovačkog pozorišta predvođen rediteljem Brankom Kneževićem, večeras i sutra (17. decembar) će od 20 sati na sceni Doma kulture premijerno izvesti predstavu „Porfirogeneza“, Đorđa Milosavljevića.

Opširnije...

 

Zbirka Međunarodnog bijenala umetnosti minijature na Beogradskom sajmu

Pod sloganom "Muzeji su ponovo u modi" na beogradskom Novogodišnjem sajmu, Kulturni centar Gornji Milanovac je predstavio deo Zbirke Međunarodnog bijenala umetnosti minijature.

Opširnije...

 

"CABAres CABArei" - životna komedija Zijaha Sokolovića

Hit predstava "CABAres CABArei" – životna komedija, reditelja i glumca Zijaha Sokolovića, sinoć je izvedena na sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Mozaici Nebojše Jocića

Nebojša Jocić, akademski slikar iz Kragujevca u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u četvrtak 9. decembra predstavio je izložbu mozaika iz ciklusa „Dijalog“.

Opširnije...

 

Istina je samo boja

Ana Strizović, umetnica iz Kragujevca, svoj dugogodišnji likovni entuzijazam krunisala je prvom samostalnom izložbom slika. Postavka od petnaestak radova stvaranih tehnikom ulje na platnu predstavljena je u četvrtak 9. decembra u Galeriji Doma kulture.

Opširnije...

 

Raspisan konkurs za "Školsku scenu 2011"

Milanovačko amatersko pozorište i Kulturni centar raspisali su konkurs za „Školsku scenu“ - 5. festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.

Opširnije...

 

Izložba za jubilej

Moderna galerija Kulturnog centra, juče je bila mala da primi sve zainteresovane ljubitelje umetnosti koji su došli na otvaranje izložbe slika i ilustracija Branka Trifunovića. Izložba je upriličena povodom 50 godina likovnog stvaralaštva priznatog umetnika iz Čačka.

Opširnije...

 

Joga radionica

Kulturni centar Gornji Milanovac započeo je upis polaznika u radionicu joge.

Opširnije...

 

Komedija "Perverzije u Čikagu"

Predstava “ Perverzije u Čikagu”, reditelja Dragana Marjanovića, sinoć je (23. novembar) izvedena i na sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner