Hronološka arhiva vesti

Skulpture i ikone u drvetu Dušana Prizrenca

U Galeriji Doma kulture na Rudniku u subotu, 13. maja biće predstavljena izložba skulptura i ikona u drvetu Dušana Prizrenca, umetnika rodom iz Beograda.

Opširnije...

 

Izložba slika Aleksandra Leke Mladenovića

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u sredu 10. maja  od 19 sati u Modernoj galeriji izložbu slika Aleksandra Leke Mladenovića, redovnog profesora FLU u Beogradu.

Opširnije...

 

Festival “Kratka forma” predstavljen u Hrvatskoj

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji institucija kulture iz Gornjeg Milanovca i Pule (Hrvatska) u galeriji SKUC u Puli sinoć je predstavljen međunarodni filmski festival “KRATKA FORMA”.

Opširnije...

 

Nagrada za vernost

Više od 4.000 gornjomilanovčana kupilo je ulaznicu i pogledalo neki od filmskih hitova koji su se našli na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra ove godine.

Opširnije...

 

Grafičke vizije 4: "Izložba meksičkih umetnika

U likovnom salonu Kulturnog centra u četvrtak, 4. maja biće predstavljena izložba "Grafičke vizije 4: Izložba meksičkih umetnika". Izložbu je pripremila Mr Leposava Milošević Sibinović. 

Otvaranje izložbe je u 18 sati.

Opširnije...

 

Predstava: "Generalna proba Nušića"

Produkcijske kuće „Tri za groš“ & „Teatrić“ tim u četvrtak, 4. maja od 20 sati predstaviće u Velikoj sali Kulturnog centra predstavu "Generalna proba Nušića", koju je na scenu postavio Miljan Prljeta.

Opširnije...

 

Koncert katedre za solo pevanje FMU

Kulturni centar Gornji Milanovac u sredu, 26. aprila u Modernoj galeriji organizuje koncert operskih arija koji će izvesti klasa pevača Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Opširnije...

 

Promocija knjige: “Divlja polja”

Kullturni centar Gornji Milanovac predstaviće u utorak, 25. aprila u Modernoj galeriji zbirku pesama “Divlja polja”.

Opširnije...

 

Ikone i freske Rudničko – takovskog kraja

Izložba fotografija štampanih na platnu “Ikone i freske Rudničko – takovskog kraja”, autora Bobana Stefanovića i Radoša Gačića biće predstavljena u četvrtak, 13. aprila u Modernoj galeriji Kulturnog centra.

Opširnije...

 

Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga

Iva Matović iz Čačka (mlađi uzrast), Mina Nedeljković iz Gornjeg Milanovca (srednji uzrast) i Jovana Ivanković iz Čačka (stariji uzrast) predstavljaće Moravički okrug u Valjevu, na republičkoj smotri recitatora "Pesniče naroda mog".

Opširnije...

 

Književno veče na temu “Zavičaj”

Književno društvo “Zapis” i Kulturni centar u okviru obeležavanja Dana opštine i 202. godišnjice od podizanja Drugog srpskog ustanka priređuju u sredu, 12. aprila u Modernoj galeriji književno veče.

Opširnije...

 

Prolećni salon 2017

"Prolećni salon" izložba radova članova Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca u utorak, 11. aprila svečano će biti predstavljena u Likovnom salonu Kulturnog centra.

Opširnije...

 

Koncert: “Vaskršnje slike”

Muzička škola “Dr Vojislav Vučković” iz Čačka, odeljenje u Gornjem Milanovcu i Kulturni centar organizuju u ponedeljak, 10. aprila u Modernoj galeriji koncert klasične muzike naziva “Vaskršnje slike”. 

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner