Hronološka arhiva vesti

Konkurs za autorske izložbe u Likovnom salonu

Kulturni centar Gornji Milanovac raspisao je konkurs za samostalne i autorske izložbe u Likovnom salonu, Karađorđeva broj 3, za period 10. januar – 30 jun 2017 godine (jedanaest termina u trajanju od 15 dana).

Opširnije...

 

Crteži Dragane Dragutinović

Dragana Dragutinović, akademski slikar iz Pirota predstaviće u četvrtak, 6. oktobra u Likovnom salonu Kulturnog centra izložbu crteža pod nazivom "Pečati naivnosti – pogled unazad". 

Opširnije...

 

I crtaći u Dečjoj nedelji

Projekcijom ruskih animiranih filmova: "Dobrinja Nikitič i zmaj Gorinič" (četvrtak, 6. oktobar) i "Ilija Muromec i slavuj razbojnik" (petak, 7. oktobar) u Modernog galeriji nastavlja se obeležavanje Dečje nedelje u Gornjem Milanovcu".

Opširnije...

 

„Neću da brigam, hoću da se igram!“ – moto je ovogodišnje Dečje nedelje

Kulturni centar Gornji Milanovac i ove godine pridružuje se obeležavanju “Dečje nedelje“, manifestacije koja se, širom Srbije, tradicionalno organizuje početkom oktobra.

Opširnije...

 

Mozaici Bisenije Tereščenko

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u ponedeljak, 3. oktobra u Modernoj galeriji mozaike Bisenije Tereščenko, nagrađivane srpske umetnice.

Otvaranje izložbe je u 19 sati.

Opširnije...

 

"Nemirna" na filmskom festivalu u Velsu

Film "Nemirna" scenariste i reditelja Emilije Filipović, snimljen ove godine u produkciji Kulturnog centra (Dragan Arsić, producent, Boban Stefanović, izvršni producent i Nikola Marjanović, asistent produkcije) u okviru Pete filmske kolonije "Kratka Forma", a pod stručnim nadzorom profesora Narcise Darijević Marković, sinoć je prikazan u Velsu u Velikoj Britaniji na Prvom filmskom festivalu mladih "Wicked Wales”.

Opširnije...

 

"Minijaturni bijenale 6 – putujuća izložba" u Novom Pazaru

Posle promocije u Petrovcu na Mlavi projekat "Minijaturni bijenale 6 – putujuća izložba", podržan od Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, u petak 23. septembra biće predstavljen i deci iz Novog Pazara.

Opširnije...

 

"Hlebna duša" i "Vez mesečevom srmom"

Kulturni centar organizuje u četvrtak, 22. septembra u Modernoj galeriji promociju knjiga Dare Radojević, pesnikinje iz Gornjeg Milanovca.

Opširnije...

 

"U susret svetlu" – Željka Gavrilović

Željka Gavrilović, nagrađivani srpski fotograf predstaviće u subotu, 17. septembra u Galeriji Doma kulture na Rudniku izložbu fptografija naziva "U susret svetlu". Izložba je posvećena Dragiši Miletiću, prvom i jedinstvenom rudničkom fotografu.

Otvaranje izložbe je u 18 sati.

Opširnije...

 

Mobilni kodovi Rajka Popivode

Rajko Popivoda priznati srpski vajar predstaviće u četvrtak, 15. septembra u Likovnom salonu Kulturnog centra izložbu skulptura iz ciklusa "Mobilni kodovi".

Opširnije...

 

Skulpture Dragića, Kulića i Veljkovića

Ranko Dragič i Milan Kulić vajari iz Novog Sada i Marko Krapa Veljković, umetnik iz Vranja u okviru zajedničke izložbe predstaviće u utorak, 13. seprembra u Modernoj galeriji Kulturnog centra skulpture koje su stvarali poslednjih godina.

Otvaranje izložbe je u 19 sati.

Opširnije...

 

Predavanje: "Informaciona ishrana"

“BIOS", Centar za zdravlje, lepotu i umetnost življenja iz Novog Sada organizuje u četvrtak, 8. septembra u Modernoj galeriji Kulturnog centra predavanje na temu: "Kako organizmu vratiti prirodno stanje zdravlja – istraživanje u oblasti informacione ishrane".

Opširnije...

 

Veče šlagera

Zoran Simović, gornjomilanovački kantautor i aforističar u četrtak i petak, 8. i 9. septembra na platou ispred Kulturnog centra organizuje veče šlagera.

Početak programa je u 18 sati.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner