Hronološka arhiva vesti

LE TOUR DE SAX- Treća stanica - Gornji Milanovac

Treća stanica turneje LE TOUR DE SAX, turneje koja obuhvata koncerte u 10 gradova u Srbij je Gornji Milanovac. Koncert je zakazan za petak, 29. septembar u 20:00 sati.

Opširnije...

 

Koncert u čast 30 godina Norveške kuće

Norveško društvo – Srbija, Društvo prijatelja Norveška – Zapadni Balkan i Kulturni centar, u čast obeležavanja 30 godina od izgradnje Norveške kuće u Gornjem Milanovcu, organizuju u petak, 29. septembra koncert norveško – srpskog kamernog orkestra “Prijatno”.

Opširnije...

 

Počinje Četvrti festival "Kratka forma"

Međunarodni festival kratkog filma "Kratka forma", jedan od značajnih svetskih bijenalnih manifestacija u oblasti kratkometražne filmske umetnosti, po četvrti put u Gornjem Milanovcu biće realizovan od 26. septembra do 1. oktobra 2017. godine.

Opširnije...

 

Veče barokne muzike

Trio flauta u sastavu Suzana Maročik, Karolj Maročik i Aleksandar Ružičić, na poziv Kulturnog centra u sredu, 20. septembra u Modernoj galeriji održaće koncert naziva “Veče barokne muzike”.

Opširnije...

 

Slike Olivere Damljanović

Olivera Damljanović, umetnica iz Beograda, koja je dugi niz godina živela u Gornjem Milanovcu, predstaviće u petak, 15 septembra u Galeriji Doma kulture deo svog bogatog umetničkog opusa.

Opširnije...

 

Soba sa pogledom - slike Perice Donkova

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u utorak, 12. septembra u Modernoj galeriji izložbu slika iz ciklusa “Soba sa pogledom” akademskog umetnika Perice Donkova.

Otvaranje izložbe je u 19 sati.  

Opširnije...

 

Dokumentarni film: Kraljevski top – Istorija srpske krune

„Kraljevski top-Istorija srpske krune“ je film koji govori o nastanku i dramatičnoj sudbini poslednje srpske krune i pratećih regalija, izlivenih od Voždovog topa iz Prvog srpskog ustanka.

Opširnije...

 

Počeo upis u dečje radionice

Kulturni centar Gornji Milanovac započeo je sa upisom novih članova u Dramsku radionicu i gradski dečiji hor "Raspevani cvetići".

Opširnije...

 

Knjiga „Kosovo, vera i pomirenje“ predstavljena u Nišu

Zbirka eseja o filmu „Enklava“ - „Kosovo, vera i pomirenje“ reditelja i scenariste Gorana Radovanovića, koju su objavili „Nama Film“, Kulturni centar Gornji Milanovac, Dom kulture Studentski grad i Dom kulture Čačak predstavljena je prošle sedmice u Oficirskom domu u Nišu, kao prateći program 52. festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma.

Opširnije...

 

In Gogov - Avgustovski zabavnik

Za svoje najmlađe sugrađane, Kulturni centar u sredu, 30. avgusta od 18:30 sati, na platou ispred Kulturnog centra organizuje In Gogovu likovnu radionicu.

Opširnije...

 

Predstava za decu “Priručnik za zaljubljivanje”

Povodom početka nove školske godine Kulturni centra Gornji Milanovac za sve predškolce i učenike nižih razreda osnovnih škola organizuje u četvrtak, 31. avgusta, na Platou ispred Starog suda dečju pozorišnu predstavu “Priručnik za zaljubljivanje”.

Opširnije...

 

Kamerni hor “Meggido” u Gornjem Milanovcu

Kamerni hor “Meggido” iz Izraela, gost 12. međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala (Kragujevac, 20. - 24. avgust), sutra će, na poziv Kulturnog centra održati koncert u velikoj sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Veče pod grmom 2017

Smotra narodnog stvaralaštva "Veče pod grmom", 13. po redu, biće organizovana 9. avgusta u Takovu, na platou ispred Takovskog grma, mesta gde je 1815. godine knez Miloš Obrenović podigao Drugi srpski ustanak, najavljeno je iz gornjomilanovačkog Kulturnog centra.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner