Hronološka arhiva vesti

Tribina o toleranciji “Sve je moguće”

Crveni krst, OŠ "Desanka Maksimović" i Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje iz Gornjeg Milanovca, u utorak, 28. novembra u Velikoj sali Kulturnog centra, organizuju tribinu o toleranciji pod nazivom "Šve je moguće".

Opširnije...

 

Predstava za decu „Crvenkapa i zbunjeni vuk“

Pozorišna predstava „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ u izvođenju Pozorišta za decu Kragujevac na sceni Velike sale Kulturnog centra biće izvedena u ponedeljak, 27. novembra.
Ova vesela savremena bajka je priča u kojoj je sve izokrenuto u odnosu na sardžaj poznate bajke o "Crvenkapi". Snoviđenje nestašnog i radoznalog dečaka Vučka uvodi nas u priču o vuku, "zveri" koja je predstavljena kao nesrećno, zapostavljeno i proganjano biće. Vučko je u prvom delu bajke zaista zbunjen, jer je našao sebe u ulozi Vuka. On konstruiše okolnosti o kojima priča (da je došao iz zoološkog vrta) i trudi se da ta njegova priča bude uverljiva, kao uostalom i svako kazivanje koje je u realnosti manje verovatno.
Uloge tumače: Miloš Milovanović (Vuk Vučko), Dubravka Brkić (Crvenkapa), Nevena Brzaković (Caca pudlica), Petar Lukić / Vladimir Đoković (Lovac Timotije) i Milica Redžić-Vulević (Baka)
Predstavu „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ na scenu je, prema istoimenom tekstu Rada Pavelkića postavio Milić Jovanović. Scenografiju i kostim uradila je Alina Linkova – Veljković, dok muziku potpisuje Dobrica Andrić.
Predstava je poklon Kulturnog centra deci osnovnoškolskog uzrasta.
Početak predstave je u 13 sati.

Pozorišna predstava „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ u izvođenju Pozorišta za decu Kragujevac na sceni Velike sale Kulturnog centra biće izvedena u ponedeljak, 27. novembra.

Opširnije...

 

Predstava za decu: "Priča o piscu priči"

Kulturni centar Gornji Milanovac 23. i 24. novembra za decu osnovnoškolskog uzrasta organizuje izvođenje predstave "Priča o piscu priči".

Opširnije...

 

Produžen rok za prijem radova za Bijenale

Zbog štrajka radnika Pošte, kao i povećanog interesovanja, Konkurs za prijem radova za 14. međunarodni bijenale umetnosti minijature produžen je do 1. decembra 2017. godine, saopšteno je danas iz Kulturnog centra Gornji Milanovac

 

Raspisan konkurs za 14. međunarodni bijenale umetnosti minijature

Zbog štrajka radnika Pošte, kao i povećanog interesovanja, Konkurs za prijem radova za 14. međunarodni bijenale umetnosti minijature produžen je do 1. decembra 2017. godine, saopšteno je danas (20. novembar 2017. godine) iz Kulturnog centra Gornji Milanovac.

Opširnije...

 

Promocija knjiga Dragana Ugarčine

Dragoslav Dragan Ugarčina, književnik koji je dugo godina radio i stvarao u Gornjem Milanovcu predstaviće u četvrtak, 16. novembra u Modernoj galeriji Kulturnog centra knjige: “Duša – vrelo ljubavi”, “Reka bez povratka” i “Biti čovek”.

Opširnije...

 

Predstava "Papagaj"

Kulturni centar Gornji Milanovac za decu srednjoškolskog uzrasta organizuje predstavu “Papagaj”.

Predstava će biti izvedena u sredu, 15. novembra u Velikoj sali.

Opširnije...

 

Izložba "Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu"

Izložba reprodukovanih fotografija i kadrova filmova koji pokazuju Srbiju i srpski narod u Prvom svetskom ratu biće predstavljena u utorak, 14. novembra u holu ispred velike sale Kulturnog centra Gornji Milanovac.

Opširnije...

 

Predstava: "Ne može nam niko ništa, jače smo od sudbine"

Pozorišna predstava "Ne može nam niko ništa, jače smo od sudbine" reditelja Alek Rodića u ponedeljak, 13. novembra biće izvedena na sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Izložba: “Radost Evrope”

Nagrađeni radovi sa međunarodnog likovnog konkursa "Radost Evrope 2017" od 8. novembra biće izloženi u Modernoj galeriji Kulturnog centra.

Opširnije...

 

Koncert: Leontina i talenti

Leontina Vukomanović, pevač, kompozitor, tekstopisac, dirigent i rukovodilac dečijeg hora „Čarolija“, bila je gost Kulturnog centra Gornji Milanovac. Prilikom boravka u gradu pod Rudnikom održala je interaktivni muzički program „Leontina i talenti“.

Opširnije...

 

Koncert savremenih klasičnih zvukova

Kulturni centar Gornji Milanovac organizuje u utorak, 7. novembra u Modernoj galeriji koncert savremenih klasičnih zvukova koji će održati Stevan Savić, klavir i Nemanja Potparić, harmonika.

Opširnije...

 

Kosmičke minijature

U susret Međunarodnom bijenalu umetnosti minijature, najvećoj i najznačajnijoj svetskoj manifestaciji posvećenoj umetnosti malog formata, koja će aprila iduće godine po 14. put biti organizovana u Gornjem Milanovcu, danas je u Modernoj galeriji Kulturnog centra predstavljena izložba "Kosmičke minijature Zorana Stošića Vranjskog".

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner