Hronološka arhiva vesti

Stigao prvi rad na Bijenale

Nepunih sedam dana od kako je objavljen konkurs za 14. međunarodni bijenale umetnosti minijature, na adresu Kulturnog centra Gornji Milanovac danas je stigao i prvi rad.

Opširnije...

 

Održan 45. sabor narodnog stvaralaštva Srbije

Gornji Milanovac je u nedelju, 1. oktobra bio prestonica narodne umetnosti. Ova manifestacija, duha, kulture i tradicije po prvi put je realizovana u gradu pod Rudnikom.

Opširnije...

 

Nagrade Četvrtog međunarodnog festivala kratkog filma Kratka forma

Proglašenjem najboljih filmskih ostvarenja predstavljenih na Kratkoj formi, žavršen je Četvrti međunarodni festival kratkog filma u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Izložba slika i rukotvorina na Rudniku

Udruženje stvaralaca likovne i primenjene umetnosti i tradicionalnih zanata "Rudnički vidici" u Domu kulture na Rudniku, od 2. do 12. oktobra predstaviće umetničke radove svojih članova.

Opširnije...

 

Dečja nedelja u Gornjem Milanovcu

Gornji Milanovac se i ove godine pridružuje obeležavanju “Dečje nedelje“ koja će, od 2 do 8. oktobra u brojnim gradovima Srbije biti ispunjena mnogobrojnim zabavnim, sportskim i edukativnim sadržajima.

Opširnije...

 

45. Sabor narodnog stvaralaštva Srbije – Gornji Milanovac

Gornji Milanovac će u nedelju, 1. oktobra biti prestonica narodne umetnosti. Ova manifestacija, duha, kulture i tradicije po prvi put biće realizovana u gradu pod Rudnikom.

Opširnije...

 

Izložba fotografija za Kratku formu

Kulturni centar Gornji Milanovac pretstaviće u petak, 29. septembra u holu Doma kulture izložbu fotografija studenta III godine Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, odsek za kameru.

Opširnije...

 

LE TOUR DE SAX- Treća stanica - Gornji Milanovac

Treća stanica turneje LE TOUR DE SAX, turneje koja obuhvata koncerte u 10 gradova u Srbij je Gornji Milanovac. Koncert je zakazan za petak, 29. septembar u 20:00 sati.

Opširnije...

 

Koncert u čast 30 godina Norveške kuće

Norveško društvo – Srbija, Društvo prijatelja Norveška – Zapadni Balkan i Kulturni centar, u čast obeležavanja 30 godina od izgradnje Norveške kuće u Gornjem Milanovcu, organizuju u petak, 29. septembra koncert norveško – srpskog kamernog orkestra “Prijatno”.

Opširnije...

 

Počinje Četvrti festival "Kratka forma"

Međunarodni festival kratkog filma "Kratka forma", jedan od značajnih svetskih bijenalnih manifestacija u oblasti kratkometražne filmske umetnosti, po četvrti put u Gornjem Milanovcu biće realizovan od 26. septembra do 1. oktobra 2017. godine.

Opširnije...

 

Veče barokne muzike

Trio flauta u sastavu Suzana Maročik, Karolj Maročik i Aleksandar Ružičić, na poziv Kulturnog centra u sredu, 20. septembra u Modernoj galeriji održaće koncert naziva “Veče barokne muzike”.

Opširnije...

 

Slike Olivere Damljanović

Olivera Damljanović, umetnica iz Beograda, koja je dugi niz godina živela u Gornjem Milanovcu, predstaviće u petak, 15 septembra u Galeriji Doma kulture deo svog bogatog umetničkog opusa.

Opširnije...

 

Soba sa pogledom - slike Perice Donkova

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u utorak, 12. septembra u Modernoj galeriji izložbu slika iz ciklusa “Soba sa pogledom” akademskog umetnika Perice Donkova.

Otvaranje izložbe je u 19 sati.  

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner