Hronološka arhiva vesti

Veče barokne muzike

Trio flauta u sastavu Suzana Maročik, Karolj Maročik i Aleksandar Ružičić, na poziv Kulturnog centra u sredu, 20. septembra u Modernoj galeriji održaće koncert naziva “Veče barokne muzike”.

Opširnije...

 

Slike Olivere Damljanović

Olivera Damljanović, umetnica iz Beograda, koja je dugi niz godina živela u Gornjem Milanovcu, predstaviće u petak, 15 septembra u Galeriji Doma kulture deo svog bogatog umetničkog opusa.

Opširnije...

 

Soba sa pogledom - slike Perice Donkova

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u utorak, 12. septembra u Modernoj galeriji izložbu slika iz ciklusa “Soba sa pogledom” akademskog umetnika Perice Donkova.

Otvaranje izložbe je u 19 sati.  

Opširnije...

 

Dokumentarni film: Kraljevski top – Istorija srpske krune

„Kraljevski top-Istorija srpske krune“ je film koji govori o nastanku i dramatičnoj sudbini poslednje srpske krune i pratećih regalija, izlivenih od Voždovog topa iz Prvog srpskog ustanka.

Opširnije...

 

Počeo upis u dečje radionice

Kulturni centar Gornji Milanovac započeo je sa upisom novih članova u Dramsku radionicu i gradski dečiji hor "Raspevani cvetići".

Opširnije...

 

Knjiga „Kosovo, vera i pomirenje“ predstavljena u Nišu

Zbirka eseja o filmu „Enklava“ - „Kosovo, vera i pomirenje“ reditelja i scenariste Gorana Radovanovića, koju su objavili „Nama Film“, Kulturni centar Gornji Milanovac, Dom kulture Studentski grad i Dom kulture Čačak predstavljena je prošle sedmice u Oficirskom domu u Nišu, kao prateći program 52. festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma.

Opširnije...

 

In Gogov - Avgustovski zabavnik

Za svoje najmlađe sugrađane, Kulturni centar u sredu, 30. avgusta od 18:30 sati, na platou ispred Kulturnog centra organizuje In Gogovu likovnu radionicu.

Opširnije...

 

Predstava za decu “Priručnik za zaljubljivanje”

Povodom početka nove školske godine Kulturni centra Gornji Milanovac za sve predškolce i učenike nižih razreda osnovnih škola organizuje u četvrtak, 31. avgusta, na Platou ispred Starog suda dečju pozorišnu predstavu “Priručnik za zaljubljivanje”.

Opširnije...

 

Kamerni hor “Meggido” u Gornjem Milanovcu

Kamerni hor “Meggido” iz Izraela, gost 12. međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala (Kragujevac, 20. - 24. avgust), sutra će, na poziv Kulturnog centra održati koncert u velikoj sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Veče pod grmom 2017

Smotra narodnog stvaralaštva "Veče pod grmom", 13. po redu, biće organizovana 9. avgusta u Takovu, na platou ispred Takovskog grma, mesta gde je 1815. godine knez Miloš Obrenović podigao Drugi srpski ustanak, najavljeno je iz gornjomilanovačkog Kulturnog centra.

Opširnije...

 

Ponešto - pošteno

Zoran Simović, aforističar iz Gornjeg Milanovca uz podršku Kulturnog centra, u četvrtak, 3. avgusta u Gradskom parku organizuje satirično - poetsko veče naziva "Ponešto - pošteno".

Opširnije...

 

Kolonija i izložba “U čast rudara”

Kompanija “Rudnik olova i cinka Rudnik” i Kulturni centar predstaviće u subotu, 5. avgusta u Galeriji Doma kulture na Rudniku izložbu radova sa prve likovne kolonije “U čast rudara”.

Opširnije...

 

Zavet i obećanje

“Zavet i obećanje”, muzičko – scenski prikaz pranjanske pesnikinje Ljiljane Bralović biće izveden u petak, 4. avgusta u sali Doma kulture “Vojislav Ilić” na Rudniku.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner