Hronološka arhiva vesti

Koncert kamerne muzike

Povodom 80 godina postojanja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Kulturni centar Gornji Milanovac u četvrtak, 7. decembra u Svečanoj sali Gimnazije “Takovski ustanak” organizuju koncert kamerne muzike.

Opširnije...

 

Putopisi "Putuj i pričaj"

Dušan R. Ilić priznati publicista koji je dugi niz godina živeo i stvarao u Gornjem Milanovcu, sutra će u 19 sati u Modernoj galeriji Kulturnog centra predstaviti knjigu putopisa "Putuj i pričaj".

Promociju knjige upotpuniće prateća izložba autorovih crteža.

Opširnije...

 

Koncert: Džoni svom gradu

Radoslav Ponjavić Džoni, pevač iz Gornjeg Milanovca koga šira javnost prepoznaje kao jednog od finalista muzičko - zabavne emisije “Nikad nije kasno” u sredu, 6. decembra u Velikoj sali Kulturnog centra održaće koncert pod nazivom “Džoni svom gradu”.

Opširnije...

 

Predstava: "Sirena i Viktorija"

Na sceni Velike sale Kulturnog centra u četvrtak, 30. novembra biće izvedena komedija Aleksandra Galina “Sirena i Viktorija”, koju je na scenu postavio Radoslav Milenković.

Opširnije...

 

Minijaturni bijenale 7

Minijaturni bijenale 7, najavna manifestacija 14. međunarodnog bijenala umetnosti minijature u sredu, 29. novembra svečano će biti otvoren u Modernoj galeriji Kulturnog centra.

Opširnije...

 

Veče sa Mirkom Demićem

Istaknuti romanopisac, pripovedač i esejista Mirko Demić u utorak, 28. novembra u Modernoj galeriji Kulturnog centra predstaviće knjigu “Ćutanja iz Gore”. Na promociji, će biti načinjen i osvrt na autorov dosadašnji rad.

Opširnije...

 

Tribina o toleranciji “Sve je moguće”

Crveni krst, OŠ "Desanka Maksimović" i Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje iz Gornjeg Milanovca, u utorak, 28. novembra u Velikoj sali Kulturnog centra, organizuju tribinu o toleranciji pod nazivom "Šve je moguće".

Opširnije...

 

Predstava za decu „Crvenkapa i zbunjeni vuk“

Pozorišna predstava „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ u izvođenju Pozorišta za decu Kragujevac na sceni Velike sale Kulturnog centra biće izvedena u ponedeljak, 27. novembra.
Ova vesela savremena bajka je priča u kojoj je sve izokrenuto u odnosu na sardžaj poznate bajke o "Crvenkapi". Snoviđenje nestašnog i radoznalog dečaka Vučka uvodi nas u priču o vuku, "zveri" koja je predstavljena kao nesrećno, zapostavljeno i proganjano biće. Vučko je u prvom delu bajke zaista zbunjen, jer je našao sebe u ulozi Vuka. On konstruiše okolnosti o kojima priča (da je došao iz zoološkog vrta) i trudi se da ta njegova priča bude uverljiva, kao uostalom i svako kazivanje koje je u realnosti manje verovatno.
Uloge tumače: Miloš Milovanović (Vuk Vučko), Dubravka Brkić (Crvenkapa), Nevena Brzaković (Caca pudlica), Petar Lukić / Vladimir Đoković (Lovac Timotije) i Milica Redžić-Vulević (Baka)
Predstavu „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ na scenu je, prema istoimenom tekstu Rada Pavelkića postavio Milić Jovanović. Scenografiju i kostim uradila je Alina Linkova – Veljković, dok muziku potpisuje Dobrica Andrić.
Predstava je poklon Kulturnog centra deci osnovnoškolskog uzrasta.
Početak predstave je u 13 sati.

Pozorišna predstava „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ u izvođenju Pozorišta za decu Kragujevac na sceni Velike sale Kulturnog centra biće izvedena u ponedeljak, 27. novembra.

Opširnije...

 

Predstava za decu: "Priča o piscu priči"

Kulturni centar Gornji Milanovac 23. i 24. novembra za decu osnovnoškolskog uzrasta organizuje izvođenje predstave "Priča o piscu priči".

Opširnije...

 

Produžen rok za prijem radova za Bijenale

Zbog štrajka radnika Pošte, kao i povećanog interesovanja, Konkurs za prijem radova za 14. međunarodni bijenale umetnosti minijature produžen je do 1. decembra 2017. godine, saopšteno je danas iz Kulturnog centra Gornji Milanovac

 

Raspisan konkurs za 14. međunarodni bijenale umetnosti minijature

Zbog štrajka radnika Pošte, kao i povećanog interesovanja, Konkurs za prijem radova za 14. međunarodni bijenale umetnosti minijature produžen je do 1. decembra 2017. godine, saopšteno je danas (20. novembar 2017. godine) iz Kulturnog centra Gornji Milanovac.

Opširnije...

 

Promocija knjiga Dragana Ugarčine

Dragoslav Dragan Ugarčina, književnik koji je dugo godina radio i stvarao u Gornjem Milanovcu predstaviće u četvrtak, 16. novembra u Modernoj galeriji Kulturnog centra knjige: “Duša – vrelo ljubavi”, “Reka bez povratka” i “Biti čovek”.

Opširnije...

 

Predstava "Papagaj"

Kulturni centar Gornji Milanovac za decu srednjoškolskog uzrasta organizuje predstavu “Papagaj”.

Predstava će biti izvedena u sredu, 15. novembra u Velikoj sali.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner