Hronološka arhiva vesti

Uručena nagrada za najbolji crtež 13. Bijenala

Sačiko Nakazava (Sachiko Nakazwa), dobitnica Prve nagrade za crtež na 13. međunarodnom bijenalu umetnosti minijature juče je boravila u Gornjem Milanovcu, gde je posetila Kulturni centar i obišla postavku Bijenala.

Opširnije...

 

Kad snovi krila dobiju

Polaznici Dramskog studija “Be Happy” u utorak, 7. juna u svečanoj sali Gimnazije „Takovski ustanak“ izvešće predstavu za decu „Kad snovi krila dobiju“ koju je na scenu postavio glumac Ivan Pantović.

Opširnije...

 

Koncert profesora Katedre za duvačke instrumente FMU Beograd

Fakultet muzičke umetnosti iz Beograda i Kulturni centar organizuju u utorak, 31. maja u sali Gimnazije "Takovski ustanak” koncert profesora Katedre za duvačke instrumente.

Opširnije...

 

Koncert norveškog hora iz Orlanda: UTHAUG SONGLAG

Kulturni centar Gornji Milanovac i Norveško društvo - Srbija organizuju u ponedeljak, 30 maja u Norveškoj kući koncert hora iz Orlanda "UTHAUG SONGLAG".

Opširnije...

 

Prvi festival ljubavne poezije

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u subotu, 28. maja u sali Gimnazije "Takovski ustanak" predstaviće knjigu "Za tebe ljubavi moja" koju je priredio Milivoje Trnavac.

Opširnije...

 

Makedonski strip u ediciji "Nikad robom"

Udruženje Makedonaca Moravičkog okruga "Dame Gruev" i Kulturni centar predstaviće u četvrtak, 26. maja u Svečanoj sali Svečanoj sali opštine Gornji Milanovac (zgrada Okružnog načelstva) knjigu Vane Trajkova "Makedonski strip u ediciji "Nikad robom"".

Opširnije...

 

Minijature za pomoć deci

Fondu za slabovidu i slepu decu Gornji Milanovac, Kulturni centar poklonio deo umetničkih ostvarenja iz Prodajnog fonda međunarodnog bijenala umetnosti minijatura.

Opširnije...

 

Školaska scena 2016

„Školska scena" – festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine u sredu, 25. maja od 18 sati, po deseti put svečano će biti otvorena u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Predstava "Nobelovac i ja"

Komedija “Nobelovac i ja" reditelja Stefana Sablića, u kojoj nastupaju Jelisaveta Seka Sablić i Branko Vidaković, u utorak, 24. maja od 19:30 sati biće izvedena na sceni Gimnazije "Takovski ustanak" u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...

 

Kabare "Ponešto – pošteno"

Zoran Simović, gornjomilanovački aforističar u ponedeljak, 16. maja od 20 sati na platou ispred Kulturnog centra predstaviće novi satirično – muzički kabare naziva "Ponešto – pošteno".

Opširnije...

 

Ponovo "Raspevani cvetići"

Inkluzivni dečiji hor Kulturnog centra, koji je krajem prošle godine obnovio rad, u četvrtak, 19. maja od 14 sati imaće svoj prvi javni nastup u obnovljenom sastavu.

Opširnije...

 

Put ka Belkantu

Nikola Kitanovski, operski pevač (tenor) i profesor solo pevanja na FMU u Beogradu i Milivoje Veljić pijanista, u utorak, 10. maja u sali Gimnazije „Takovski ustanak“ od 19:30 sati priređuju koncert „Solo pesme i operske arije“.

Opširnije...

 

Knjiga "Božiji raboš"

Izdavačka kuća "Dositej" iz Gornjeg Milanovca, predstaviće u sredu, 4. maja u Domu kulture na Rudniku knjigu Mila Pavlovića "Božiji raboš" koja je nedavno objavljena u okviru edicije "Skrivena istorija".

Na promociji, koju organizuje Kulturni centar će osim autora govoriti i Dragan Milovanović, urednik i izdavač.

Početak promocije je u 19 sati.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner