Hronološka arhiva vesti

Promocija knjige: “Divlja polja”

Kullturni centar Gornji Milanovac predstaviće u utorak, 25. aprila u Modernoj galeriji zbirku pesama “Divlja polja”.

Opširnije...

 

Ikone i freske Rudničko – takovskog kraja

Izložba fotografija štampanih na platnu “Ikone i freske Rudničko – takovskog kraja”, autora Bobana Stefanovića i Radoša Gačića biće predstavljena u četvrtak, 13. aprila u Modernoj galeriji Kulturnog centra.

Opširnije...

 

Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga

Iva Matović iz Čačka (mlađi uzrast), Mina Nedeljković iz Gornjeg Milanovca (srednji uzrast) i Jovana Ivanković iz Čačka (stariji uzrast) predstavljaće Moravički okrug u Valjevu, na republičkoj smotri recitatora "Pesniče naroda mog".

Opširnije...

 

Književno veče na temu “Zavičaj”

Književno društvo “Zapis” i Kulturni centar u okviru obeležavanja Dana opštine i 202. godišnjice od podizanja Drugog srpskog ustanka priređuju u sredu, 12. aprila u Modernoj galeriji književno veče.

Opširnije...

 

Prolećni salon 2017

"Prolećni salon" izložba radova članova Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca u utorak, 11. aprila svečano će biti predstavljena u Likovnom salonu Kulturnog centra.

Opširnije...

 

Koncert: “Vaskršnje slike”

Muzička škola “Dr Vojislav Vučković” iz Čačka, odeljenje u Gornjem Milanovcu i Kulturni centar organizuju u ponedeljak, 10. aprila u Modernoj galeriji koncert klasične muzike naziva “Vaskršnje slike”. 

Opširnije...

 

Slikarski sabor „CVETI 2017“

U okviru programa obeležavanja Dana Takovskog ustanka i Dana opštine Gornji Milanovac, Kulturni centar i Turistička organizacija u saradnji sa prijateljima, 7, 8. i 9. aprila organizuju Slikarski sabor „Cveti – 2017“.

Opširnije...

 

Poetsko – scenski prikaz “Vez mesečevom srmom”

Kulturni centar Gornji Milanova i kompanija "Rudnik i flotacija - Rudnik”, u saradnji sa Gradskom bibliotekom iz Ljiga organizuju u četvrtak, 6. aprila u sali Doma kulture na Rudniku poetsko – scenski prikaz “Vez mesečevom srmom”, Dare Radojević.

Opširnije...

 

Kosovo, vera i pomirenje

Zbirka eseja domaćih i stranih autora o filmu „Enklava“ reditelja i scenariste Gorana Radovanovića, pod naslovom „Kosovo, vera i pomirenje“, u izdanju „Nama Filma“, biće predstavljena u sredu, 5. aprila u Modernoj galeriji Kulturnog centra. Suizdavači knjige su Kulturni centar Gornji Milanovac, Dom kulture Studentski grad (Beograd) i Dom kulture Čačak.

Opširnije...

 

Koncert studenata Katedre za duvačke instrumente

Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Kulturni centar organizuju u četvrtak, 30. marta u Modernoj galeriji koncert studenata Katedre za duvačke instrumente.

Opširnije...

 

Opštinsko takmičenje recitatora

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije u četvrtak, 30. marta u organizuje je takmičenje recitatora “Pesniče naroda mog”.

Opširnije...

 

Izložba: "Stradanje"

Marko Stajić, akademski umetnik rodom iz Vranja, predstaviće u utorak, 28. marta od 18:00 sati u Likovnom salonu Kulturnog centra izložbu slika i crteža iz ciklusa “Stradanje”.

Opširnije...

 

Zbirka Bijenala u Novom Pazaru

Kulturni centar Gornji Milanovac i Muzej "Ras" predstaviće u četvrtak, 23. marta u Galeriji Gradskog muzeja u Novom Pazaru izložbu odabranih radova iz Zbirke Međunarodnog bijenala umetnosti minijature.   

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner