Hronološka arhiva vesti

Promocija knjige „Kroz prstohvat cimeta”

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u utorak, 21. februara od 19 sati u Modernoj galeriji novi roman spisateljice iz Pančeva Aleksandre Mihajlović „Kroz prstohvat cimeta”.

Opširnije...

 

Slike, crteži i video sekvence Slavice Mijović

Slavica Mijović, akademski umetnik iz Podgorice predstaviće u utorak, 14. februara u Likovnom salonu izložbu slika, crteža i video sekvenci “Govor ptica”.

Opširnije...

 

Slike Gorana Rakića u Modernoj galeriji

Goran Rakić, akademski umetnik iz Kragujevca predstaviće u petak, 10. februara u Modernoj galeriji Kulturnog centra izložbu slika velikog formata. Slike su rađene kombinovanom tehnikom i stvarane su u periodu od 2014. do kraja 2015. godine.

Opširnije...

 

Raspisan konkurs za “Školsku scenu 2017”

Raspisan konkurs za “Školsku scenu 2017”
Milanovačko pozorište i Kulturni centar raspisali su konkurs za „Školsku scenu 2017“ - festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.
Pravo učešća na Konkursu imaju sve matične osnovne i srednje škole sa područja opštine koje do 22. aprila dostave prijave Milanovačkom pozorištu ili Kulturnom centru. Škole za festival mogu da prijave najviše tri predstave.
- Zbog prostornog ograničenja, Smotra je i ove godine revijanog karaktera, a predstave će se izvoditi u matičnim školama ili u dogovoru sa organizatorima u nekom alternativnom prostoru. Postoji mogućnost, da Festival realizujemo i u Domu kulture, naravno ukoliko budu obezbeđeni svi neophodni uslovi. Preporuka je da predstave traju do 30 minuta i da se realizuju sa manjim brojem glumaca, obzirom na to da nijedna gradska škola ne poseduje adekvatne uslove za izvođenje predstava, ističu Organizatori.
„Školska scena“ biće realizovana u periodu od 8. do 30. maja 2017. godine.
Zbog revijalnog karaktera, prenosni pehar festivala i ove godine se neće dodeljivati.
Najtalentovanijim glumcima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta pripašće članske karte Milanovačkog pozorišta.
Prijave za Konkurs dostavljaju se Milanovačkom pozorištu ili Kulturnom centru Gornji Milanovac, (adresa: Trg kneza Mihaila 1, 32300 Gornji Milanovac - sa naznakom “ŠKOLSKA SCENA 2017“ ).
Inače, u proteklih 10 godina milanovačke škole su na scenu postavile 93 pozorišna komada u kojima je predstavljeno više od 1000 uloga koje su tumačili učenici iz Gornjeg Milanovca, Pranjana, Rudnika, Ugrinovaca, Takova, Kamenice, Brđana, Vraćevšnice i drugih mesta opštine.
Tačan broj posetilaca - nije poznat, ali su procene da ih je na proteklih deset festivala bilo više od 25.500, odnosno da je svaki drugi žitelj opštine pogledao bar jednu festivalsku predstavu učen

Milanovačko pozorište i Kulturni centar raspisali su konkurs za „Školsku scenu 2017“ - festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.

Opširnije...

 

Na skijama do Antarktika

Osvajanje Južnog pola spada u najekstremnije ekspedicije i vrlo mali broj avanturista uspeo je da, u surovim ekstremnim uslovima (-60 C), stigne do najjužnije tačke Antarktika i naše planete. DRAGANU JOVOVIĆU je to uspelo 2012. godine.

Opširnije...

 

U susret Kratkoj formi

Nastavljajući sa promocijom "Kratke forme", festivala kratkog, mini i mikro filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, koji će od 26. septembra do 1. oktobra ove godine, po četvrti put biti realizovan u Gornjem Milanovcu, Kulturni centar će u sredu, 1. i četvrtak, 2. februara u Modernoj galeriji organizovati besplatne projekcije nagrađivanih filmova sa prethodna tri festivala.

Početak projekcija je u 19 sati.

 

 

Izložba Dragane Kuprešanin u Likovnom salonu

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u utorak, 31. januara u Likovnom salonu, izložbu radova „Reprint – eksperimentalni strip“, Dragane Kuprešanin, mlade i talentovane umetnice, rodom iz Beograda.

Opširnije...

 

Konkurs za “Raspevane cvetiće”

Dečiji hor Kulturnog centra “Raspevani cvetići” upisuje nove članove predškolskog I osnovnoškolskog uzrasta.

Opširnije...

 

U susret filmskom festivalu

Međunarodni festival kratkog filma “Kratka forma”, jedan od značajnih svetskih bijenalnih manifestacija u oblasti kratkometražne filmske umetnosti, biće organizovan od 26. septembra do 1. oktobra 2017. godine.

Opširnije...

 

Objekti i crteži Bože Plazinića

Božidar Boža Plazinić, umetnik iz Čačka predstaviće u četvrtal 19. januara u Likovnom salonu Kulturnog centra izložbu objekata i crteža iz opusa "Nojeva barka".

Opširnije...

 

Akvareli i crteži Anđele Milošević

U Modernoj galeriji Kulturnog centra u sredu 18. januara biće predstavljena izložba crteža i akvarela Anđele Milošević, akademskog umetnika iz Vinče kod Beograda.

Opširnije...

 

Koncert Slavena Balaća

Slaven Balać, trinaestogodišnjak iz Novog Sada, umetnik na klarinetu koji iza sebe ima više od stotinu nastupa i koji uveliko dobija ponude za studiranje na raznim koledžima i akademijama u inostranstvu u utorak, 17. januara, na poziv Kulturnog centra i u pratnji Melite Benčić, pijanistkinje, održaće koncert i u Gornjem Milanovcu (Moderna galerija).

Opširnije...

 

Filmsko "Bdenje duše"

Kulturni centar Gornji Milanovac organizuje u sredu i četvrtak (11. i 12. januar) u Modernoj galeriji projekcije kratkih i dokumentarnih filmova koji su proteklih godina predstavljeni u Sremskim Karlovcima na manifestaciji "Bdenje duše".

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner