Šta je RSS?

RSS predstavlja jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web lokacija koje vam se sviđaju. Umesto da posećujete web sajtove kako biste videli da li se na njima pojavila nova vest ili članak, možete koristiti RSS (Really Simple Syndication - veoma jednostavno povezivanje). Na taj način ćete odmah biti obavešteni o najnovijim zbivanjima ili promenama na sajtovima koji vas zanimaju.

Кulturni centar sada nudi informisanje putem RSS kanala vesti.

Kako se koristi RSS?

Uopšteno govoreći, potrebno je da nabavite program za čitanje vesti (RSS Reader). Ovaj program prikazuje informacije koje, putem RSS-a, pristižu na vaš kompjuter sa sajtova koje ste izabrali.

Posle toga morate izabrati RSS kanale koje želite da primate, kao što je B92 RSS, Blic RSS, Press RSS, sada i KC RSS kanal sa najnovijim informacijama iz oblasti vesti i sporta.

Gde mogu da nabavim program za čitanje vesti putem RSS-a?

Ukoliko želite da pratite naše RSS sadrzaje preko Web-a izaberite neki od mnogobrojnih web-based RSS servisa. Microsoft Outlook od verzije 2007 nudi citanje RSS sadrzaja kao mailova.

Kako mogu da primam RSS kanale sa KCGM sajta?

Jednostavno iskopirajte link “RSS Vesti iz KC” (“desni klik i copy shortcut”) i unesite u vas RSS reader program ili web RSS profil.

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner