Mart 2018. godine

21. i 23. mart 2018. godine / 18:00 sati / VELIKA SALA KCGM

Cena ulaznice: 200 dinara

Film: LADY BIRD

F_LADY_BIRDLepa i emotivna filmska priča o avanturama mlade žene koja godinu dana živi u severnoj Kaliforniji.

Kristin „Lady Bird“ MekFirson (koju igra Sirša Ronan) se odupire ali je zapravo identična kao njena majka brižna žena snažne volje koja se trudi da, radeći kao medicinska sestra, održi porodicu na okupu nakon što je otac od „Lady Bird“ izgubio posao. Sa radnjom koja se odigrava u Sakramentu (Kalifornija) 2002. godine, u sredini u kojoj se ubrzano poboljšava ekonomska situacija u Americi, film „Lady Bird“ je efektan prikaz međusobnih odnosa koji nas oblikuju, uverenja koja nas definišu i nezamenjivog osećaja topline svog doma.

Žanr: komedija, drama

Glumci: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges

Režiser: Greta Gerwig

______________________________ ___________________

21. i 23. mart 2018. godine / 20:00 sati / VELIKA SALA KCGM

Cena ulaznice: 200 dinara

Film: JA, TONYA

F_JA_TONJATonja Harding, klizačica umetničkog klizanja koja se penje visoko na američkim turnirima klizanja, upadne u probleme kada joj se u život vrati bivši muž. Tonja se sprema za nacionalno takmičenje u umetničkom klizanju, te ona i njen muž unajme osobu da slomi nogu njenoj suparnici Nensi Kerigan. To je bio potez koji joj je obeležio i uništio karijeru.  

Žanr: biografski, drama

Glumci: Margot Robbie, Allison Janney, Sebastian Stan, Elison Džejni, Pol Woler Hauser, Džulijen Nikolson, Bojana Novakovic i Bobi Kanavale.

Režiser: Craig Gillespie

______________________________ ___________________

26. mart 2018. godine / 18:00 sati / VELIKA SALA KCGM

Cena ulaznice: 100 dinara

Film: VIDETI SVET (FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - Ciklus filmova: UDAHNI ŽIVOT)

Dve mlade devojke u vojnoj službi, Aurora i Marin, se vraćaju iz Avganistana. Sa svojim vojnim sektorom provešće tri dana na Kipru medju turistima, u hotelu sa pet zvezdica, u onome što vojska naziva hiperbarična komora, kako bi « zaboravile rat », međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja…

Prema zvaničnom izboru filmskog festivala u Kanu 2016, ovo je drugi film sestara Kulen, posle filma „ 17 devojaka“.

Žanr: drama

Režija: Delfin Kulen, Miriel Kulen

F_videti-svet

______________________________ ___________________

26. i 27. mart 2018. godine / 20:00 sati / VELIKA SALA KCGM

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: IZGREDNICI (domaći film)

Film “IZGREDNICI”, rađen je po scenariju Đorđa Milosavljevića a u režiji Dejana Zečevića.

Film govori o tri studenta koji radeći na svom eksperimentu, pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda, s vremenom dovodi do socijalne destrukcije, do pojave izgreda. Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izaziva za potrebe projekta polako uvlači i u njihove živote. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posledicama.

Žanr: drama, triler

Glumci: Radovan Vujović, Marta Bjelica, Mladen Sovilj, Svetozar Cvetković, Predrag Ejdus Boris Isaković, Radovan Miljanić, Branka Šelić, Aleksandar Đurica, Miorljub Lešo, Milena Đorđević, Slobodan Tešić i Miodrag Dragićević

Režiser: Dejan Zečević

F_IZGREDNICI

______________________________ ___________________

27. mart 2018. godine / 18:00 sati / VELIKA SALA KCGM

Cena ulaznice: 100 dinara

Film: POLOŽI MATURU PEVAJUĆI (FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - Ciklus: UDAHNI ŽIVOT)

Položi maturu pevajući, film je koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonja na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

Žanr: dokumentarni

Režija: David Andre

F_POLOZI_MATURU

______________________________ ___________________

28, 29. i 30 mart 2018. godine / 20:00 sati / VELIKA SALA KCGM

Cena ulaznice: 200 dinara

Film: BITKA ZA PACIFIK: POBUNA

F_BITKA_ZA_PACIFIKGlobalni sukob između čudovišta za masovno uništenje koja nisu sa planete Zemlje i super mašina koje su stvorene da ih unište, a kojima upravljaju ljudi, biće samo uvod u napad na čovečanstvo epskih razmera, u filmu BITKA ZA PACIFIK – POBUNA.

Džon Bojega igra pobunjenika Džejka Pentekosta, nekada talentovanog pilota čiji je otac postao legenda rizikujući svoj život da bi se osigurala pobeda čovečanstva nad monstruoznim ‘’Kaiju’’. Džejk je od tada napustio trening i obuku i oprobao se u svetu kriminala. Ali kada se pojavi još opasnija pretnja koja će uništiti naše gradove i dovesti svet do ruba opstanka, Džejku se pruža poslednja prilika da doživi očevu slavu, uz pomoć njegove otuđene sestre, Mako Mori, koja predvodi hrabru novu generaciju pilota koji su odrastali u senci rata za spas čovečanstva. Dok traže pravdu za poginule, njihova jedina nada biće da se ujedine u globalnu pobunu protiv snaga za istrebljenje. Džejk se ujedinjuje sa talentovanim rivalom, pilotom Lambertom i petnaestogodišnjom hakerkom Amarom koji će mu postati jedina porodica koju ima. Dok su na putu da postanu najmoćnija odbrambena sila koja je ikada hodala planetom Zemljom, otkriće niz novih, spektakularnih avantura.

Žanr: akcija, avantura

Glumci: John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny

Režiser: Steven S. DeKnight

______________________________ ___________________

28. mart 2018. godine / 16:00 sati / VELIKA SALA KCGM

Cena ulaznice: 100 dinara

Film: TAMARA (FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - Ciklus filmova: UDAHNI ŽIVOT)

F_TAMARATamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Diego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će uspeti u svojoj nameri....

Žanr: komedija

Režija: Aleksandar Castanjeti

______________________________ ___________________

29. i 30. mart 2018. godine / 18:00 sati / VELIKA SALA KCGM

Cena ulaznice: 200 dinara

Film: ZEC PETAR (Animirano-igrani film)

F_ZEC_PETARZec Petar priča nikad pre ispričanu priču o Zecu Petru koja počinje tako što Petar i njegova cela porodica preuzme farmu starog gospodina Gregora i počnu je uništavati bacajući voće i povrće na sve strane i praveći nered.

Kada na farmu po svoje nasledstvo dođe mlađi gospodin Toma Gregor, koji je daleko bistriji i oštroumniji, za Petra to znači samo dodatni izazov, nikako prestanak zabave. Ali mladi Gregor nije samo neverovatan neprijatelj, već i potencijalni suparnik. On se zaljubljuje u lokalnu slikarku Bibu koja je ujedno i zekina surogat majka. Sada Petar ima dvostruko više razloga da otera uljeza što na kraju rezultira pravom bitkom, kako za farmu, tako i za naklonost lepe Bibe. Rivalstvo Zeca Petra i mladog Tome odvešće ih u veliku avanturu daleko van njihove idilične okoline pravac u gužvu londonske podzemne željeznice i sve do opasnih ulica grada i nazad. Ali na kraju, Petar mora da shvati da šargarepa i slava nikada neće biti važni koliko ljubav i porodica.

Žanr: animirani, avantura

Glumci: Domhnall Gleeson, Rose Byrne, Bernardo Santos, Deborah Rock

Režiser: Will Gluck

 
Baner
Baner