Predstava za decu: "Priča o piscu priči"

Kulturni centar Gornji Milanovac 23. i 24. novembra za decu osnovnoškolskog uzrasta organizuje izvođenje predstave "Priča o piscu priči".

Prica_o_piscu_priciPredstava je inspirisana delima Momčila Nastasijevića, a scenario, dramaturgiju i režiju potpisuje naš sugrađanin Ivan Perković, osnivač NASTeatara, kome je na 15. Međunarodnom festivalu „Actor Of Europe 2017“ pripala počasna nagrada „Glumac Evrope“. U predstavi pored Perkovića igraju i Tatjana Dimitrijević, glumica iz Gornjeg Milanovca (Pozorište na Terazijama, Opera i teatar Madlenijanum) i Đurđa Vukašinović (Dečje pozorište Republike Srpske).

“Priča o piscu priči” je fantastična priča, u kojoj Nastasijević poredi odnos pisca prema svom delu, sa odnosom roditelja prema detetu. U predstavi imaju tri lika, Pisac i dve priče. Priče traže od pisca da ih pusti u svet, a on ih ubeđuje da su još uvek mlade... Ovo je poučna predstava o odrastanju koja je sastavljena iz Nastasijevićevih pripovedaka (“Priča o mišu koji je voleo svet” i “Svileni ljubičasti konac”).

Prica_o_piscu_prici_IVAN

Songove pesama potpisuju Jelena Vlahović i Tode Nikoletić, muziku Mladen Janković, dok su kostime izradili Sanja Zekanović i Ljilja Šiniković.

Prica_o_piscu_prici_TATJANA_i_DJURDJA

Za učenike osnovnih škola u Gornjem Milanovcu predstava će se izvoditi 23. novembra u Velikoj sali Kulturnog centra po ugovorenim terminima (10:30, 12:00 i 16:00 sati), dok će na Rudniku, 24. novembra predstava biti izvedena u Doma kulture u 12:00 sati.

 

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner