Komedija: "Zabranjeno voće"

Komedija „Zabranjeno voće“, praizvedba komada „I rusteghi“, jednog od najvećih komediografa u istoriji pozorišta, Karla Goldonija, u četvrtak, 26. oktobra biće izvedena u Velikoj sali Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu.

Zabranjeno_voce_1Reč je o klasičnom delu, koje do sada nije igrano na našim scenama. Predstava je postavljena u formi barokne komedije, sa brojnim raskošnim kostimima u izvedbi deset glumaca.

“Zabranjeno voće” na scenu je postavio Boris Čakširan, koji istovremeno potpisuje i kostim, scenografiju i izbor muzike.

Komedija je premijerno je izvedena oktobra 2015. godine na sceni Akademije 28 u Beogradu.

Predstava u kojoj briljiraju Snežana Savić i Milica Milša, smeštena je u osamnaestovekovnu Venenciju, u vreme čuvenog venecijanskog karnevala, kada se ugovara brak između dvoje mladih iz porodica imućnih venecijanskih trgovaca. Niz apsurdnih i komičnih situacija nastalih između muževa i žena, konzervativnog i modernog, jarkih mediteranskih karaktera, uz atraktivne obrte i čak 10 likova na sceni, oduševiće i najrigorozniju pozorišnu publiku.

ZV_2_a
Radnja predstave prezentuje staru patrijarhalnu Veneciju čvrstih normi i strogih običaja, gde se Goldoni kritičko-satirički stavlja na stranu mladog života i ženskih prava u njemu. Uloga Felicije (Snežana Savić) tako predstavlja prvu žensku ulogu sa elementima feminizma i borbe za prava žena.

ZV_4_a

Osim Snežane Savić i Milice Milše u predstavi nastupaju i: Nena Novović, Snežana Kovačev / Danijela Vida, Miodrag Milovanov, Dragoslav Ilić, Branislav Platiša, Marko Gvero / Bora Nenić, Miodrag Rakočević i Nemanja Janjičić / Ivan Ivanov

ZV_7_a

Početak predstave je u 20.00 sati, a cena ulaznice u pretprodaji je 800 dinara, dok je na dan igranja predstave cena 1.000 dinara.

Rezervacija i prodaja karata u Kulturnom centru (Stari sud) od 7:30 do 15:30 sati. 

Informacije: 032/711 - 118 i 032/711 - 119; e - mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

ZV_8_a

 

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner