Dečja nedelja u Gornjem Milanovcu

Gornji Milanovac se i ove godine pridružuje obeležavanju “Dečje nedelje“ koja će, od 2 do 8. oktobra u brojnim gradovima Srbije biti ispunjena mnogobrojnim zabavnim, sportskim i edukativnim sadržajima.

Cilj obeležavanja “Dečje nedelje“ je da se najširoj društvenoj zajednici skrene pažnja na decu i mlade, na poštovanje njihovih prava, da se čuju njihovi problemi, ali i afirmišu njihove kreativne sposobnosti i aktivizam.

Ove godine Dečja nedelja će biti nova prilika da se stvore još kvalitetniji uslovi za ostvarivanje prava deteta na razvoj ispunjen ljubavlju, razumevanjem i poštovanjem, što se posebno može postići podsticanjem međugeneracijske solidarnosti i saradnje.

Zbog toga je moto ovogodišnje manifestacije: “Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta”.

decja_nedelja_2017_aaa

Program obeležavanja “Dečje nedelje“ u Gornjem Milanovcu zvanično će započeti u ponedeljak, 2. oktobra od 10:00 sati na Trgu kneza Mihaila, odakle će mališani PU “Sunce” na svoj način uputiti pozdrav Dečjoj nedelji. Uslediće predstava “Lepotica i zver”, Kruševačkog pozorišta koja će deci Gornjeg Milanovca biti predstavljena u tri termina (12:00; 14:00 i 17:00 sati) u Velikoj sali Kulturnog centra.

Tradicionalni Maskembal najmlađih je u utorak, 3 oktobra od 9:30 sati na Platou ispred Gimnazije “Takovski ustanak”. Istog dana, ali od 19:00 sati u Modernoj galeriji polaznici radionica Kulturnog centra ispričaće “Priču o...”.

“Oslikajmo svoj grad”, program je koji će na Gradskom trgu biti realizovan u sredu, 4. oktobra od 10:00 sati. A istog dana, ali od 14:00 sati deca će u Velikoj sali Kulturnog centra moći da se u “Igorovom magičnom šou” druže sa Igorom Trifunovim, mađioničarem iz Beograda.

Program PU “Sunce”, “Zaigrajte sa nama” je u četvrtak u 10:00 sati, a istog dana, ali od 20:00 sati na bioskopskom repertoaru je dečiji film “Swagger”.

U petak, 6. oktobra od 14:00 sati mališani će moći da pogledaju izbor filmova sa “Kratke forme”. U 17:00 sati u Muzeju rudničko – takovskog kraja biće predstavljena izložba “Izvolite na čaj”, a tačno u 18:00 sati sa Gimnazijskog platoa krenuće tradicionalni dečiji karneval.

Organizatori Dečje nedelje su: PU “Sunce”, Muzej rudničko – takovskog kraja I Kulturni centar Gornji Milanovac.

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner