Foto crteži Biljane Jevtić

Biljana Jevtić akademski umetnik iz Novog Sada predstaviće u ponedeljak, 10. jula od 20 sati u holu ispred Velike sale Kulturnog centra (Dom kulture) izložbu foto – crteža iz ciklusa "La - budno oko / Jin – Jang".

Postavku će upotpuniti video projekcija odabranih crteža stvaranih u periodu od 1995. do 2015. godine.

Organizator izložbe je Kulturni Centar.

Biografija

Bilana Jevtić, magistar umetnosti crtanja, rođena je 1973. godine u Gornjem Milanovcu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (grafički dizajn), a potom i magistrirala (crtanje) sa radom “Poetizacija sećanja na mitsko”.

Član je SULUV-a, i ULUS-a od 2009. godine. Likovni jezik istražuje i u drugim medijima - konceptualnoj umetnosti (voko - vizuelna poezija), fotografija, video, instalacija. Od 1995. godine je realizovala 18 samostalnih izložbi, učesnik je preko 125 kolektivnih izložbi, 10 video festivala/prezentacija, i preko 30 likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Od 2005. godine je zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Departmanu likovnih umetnosti u zvanju asistenta. Od 2014. godine radi u zvanju docenta, za oblast likovnih umetnosti, uža oblast Crtanje, Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

 Biljana_Jevtic_1B

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner