Nacionalne festivalske nagrade za film dodeljene Kulturnom centru i mladim filmofilima iz Milanovca

Film "Medini snovi" koji potpisuju polaznici dečje radionice animiranog filma Kulturnog centra, predvođeni mentorom Marijom Vulić osvojio je drugu nagradu za film, kao i nagradu za najbolji ton na 46. reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije.

Festival je organizovan od 21. do 25 juna u Beogradu u Jugoslovenskoj kunoteci.

Film je rađen u produkciji Kulturnog centra Gornji Milanovac, a realizovan je prošle godine u okviru 5. filmske kolonije.

Revija_1

Vredno priznanje mladim milanovačkim filmadžijama dodelili su: Miodrag Novaković, dramaturg, Snežana Trstenjak, magistar digitalnih umetnosti i reditelj animiranih filmova, doktor, Marko Stojanović, etnolog - antropolog, muzejski savetnik Etnografskog muzeja, Gradimir Stojković, književnik i filmski pedagog, Zoran Stefanović, scenarista i producent i Strahinja Savić, student doktorskih studija teorije dramskih umetnosti FDU.

Posle nagrade za najuspešniju produkciju koju je Kulturni centar na ovom festivalu dobio 2014. godine, nagrada za najbolji film i ton potvrda su da Ustanova za kultutru umetnost i vanškolsko obrazovanje iz Gornjeg Milanovca kontinuiranim radom omogućuje mladim polaznicima svojih filmskih radionica stručna, kvalitetna i potpuna saznanja u oblasti filmske umetnosti.

revija_2

- Očekujemo da će filmovi iz naše produkcije uskoro zablistati i na međunarodnim festivalima, a da će polaznici filmskih radionica u dogledno vreme, ukoliko se opredele za filmski poziv, postati poznati filmski stvaraoci, ističu u Kulturnom centru.

U čast vrednog priznanja koje je dodeljeno autorima filma i i Kulturnom centru, film "Medini snovi" biće prikazivan pre početka projekcija animiranog filma " Grozan ja 3" koji je na redovnom bioskopskom repertoaru od 29. juna.  

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner