Predstava: "Generalna proba Nušića"

Produkcijske kuće „Tri za groš“ & „Teatrić“ tim u četvrtak, 4. maja od 20 sati predstaviće u Velikoj sali Kulturnog centra predstavu "Generalna proba Nušića", koju je na scenu postavio Miljan Prljeta.

NusicPredstava „Generalna proba Nušića“ je vodviljska komedija u kojoj troje glumaca tumači dva i po umetnika koji se hrabro hvataju u koštac sa Nušićevim delom “Gospođa ministarka”. Priča prati reditelja Milutina, prezaduženog, neurotičnog kockara koji dobija nezahvalnu ponudu - nagomilani kockarski dugovi će mu biti otpisani ukoliko napravi predstavu u kojoj će glavnu ulogu igrati Ava, ćerka kontroverznog biznismena i vlasnika lanca kladionica kome je reditelj dužan. Posao je prihvatio, jer nema izbora.
Glavna uloga je već dodeljena, a ostale uloge poverava iskusnim kolegama, svojoj bivšoj ženi Anđi, zapostavljenoj pozorišnoj prvakinji, i poznatom glumcu koji je slavu stekao televizijskim i filmskim ulogama. Međutim, slavni glumac se ne pojavljuje na probama zbog prezauzetosti, pa njegove uloge tumači prvakinja Anđa. Ona ne primećuje da pati od depresije i blage histerije i ima problem sa svima koji su mlađi od nje, naročito ako su ženskog roda, ali ne odustaje od ideje da ponovo zaigra velikog Nušića, u režiji njenog nekadašnjeg supruga.
Publika prati proces stvaranja predstave od prve probe do premijere. Rad na predstavi dovodi do usijanja ionako već komplikovane odnose. Ipak, posle niza peripetija, generalna proba je neočekivano uspešna i najavljuje hit predstavu.
U predstavi publika ima priliku da vidi delove najpoznatijih scena iz Nušićeve komedije ”Gospođa ministarka”, pa je ova predstava svojevrsni omaž našem najboljem komediografu.

Uloge u predstavi tumače: Miljan Prljeta, Bojana Tušup i Sandra Janković, koji su i autori teksta.

Premijera predstave je izvedena 26. avgusta 2016. god. u Ivanjici, u okviru manifestacije “Nušićijada”. Ovom predstavom je otvoren i festival „Nušićevi dani“ u pozorištu Slavija.

Cena ulaznice je 500 dinara.

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner