Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga

Iva Matović iz Čačka (mlađi uzrast), Mina Nedeljković iz Gornjeg Milanovca (srednji uzrast) i Jovana Ivanković iz Čačka (stariji uzrast) predstavljaće Moravički okrug u Valjevu, na republičkoj smotri recitatora "Pesniče naroda mog".

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije danas je (subota, 8. april) u Modernoj galeriji u Gornjem Milanovcu organizovao Okružno takmičenje recitatora. U tri starosne kategorije, nastupili su najbolji recitatori Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana.

U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Iva Matović iz Čačka, dok je drugo i treće mesto pripalo Petru Arsiću iz Gornjeg Milanovca i Urošu Tišmi iz Čačka.

U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto pripalo je Mini Nedeljković iz Gornjeg Milanovca, dok su nešto slabiji bili Katarina Koturović i Dušan Radivojević, oboje iz Ivanjice.

Odlukom žirija: Milice Mutavdžić, profesora srpskog jezika i književnosti (Čačak), Marine Pavlović, profesora srpskog jezika i književnosti (Gornji Milanovac), Jovane Dmitrić, profesora srpskog jezika i književnosti (Lučani) i Milovana Ristivojevića, profesora srpskog jezika i književnosti, predsednik (Ivanjica), Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora predstavljaće i Jovana Ivanković iz Čačka. Aleksa Karajić iz Čačka i Petar Vranić iz Ivanjice zauzeli su drugo, odnosno treće mesto.

Republička smotra recitatora “Pesniče naroda mog" biće održana idućeg meseca u Valjevu.

 

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner